čtvrtek 25. dubna 2019

Zelený quiche


Někdy nevím, co k té večeři udělat.

V mrazáku špenát, v lednici vajíčka i sýr, volba padla na quiche.

Babička nám donesla krásné velké hlávkové saláty.

Zelená večeře byla jasná.




Těsto :
240g mouky - napůl žitná a pšeničná hladká
120g povoleného másla
4 lžíce studené vody
sůl a bílý pepř

Náplň:
  3 vejce
100 ml mléka
150 ml 33 % smetany
150g goudy (nastrouhat)
listový špenát, kopřivy, medvědí česnek
sůl dle chuti



Suroviny jsem promíchala v tužší těsto a vmáčkla do kulaté formy.
Nechala jsem kvůli nápni vyšší okraj.

Dno jsem propíchala vidličkou.
Pekla jsem na 180 st. cca 15 minut.
Mezitím jsem si připravila náplň.
Vyšlehala jsem vejce, smetanu, mléko, přidala rozmražený špenát, kopřivy, česnek a sýr a lehce posolila. 

Směs jsem vylila na předpečený korpus.
Quiche jsem pak dopekla na 180 st. cca 20-25 minut do zlatova.

 
Užijte si prima den.

                                                                         Ilona




8 komentářů:

  1. Tak toto by som jedla hoci aj každý deň :-)...Prajem všetko dobré.

    OdpovědětVymazat
  2. Ilonko, slané koláče dělám opravdu hodně často, pokaždé je trochu jiný a nikdy se nepřejí. Mám ráda i to, že se dají jíst teplé i studené nebo bez problémů ohřát... Někdy je problém sejít se k jídlu v jednu chvíli :o)
    Vaše večeře by mi moc chutnala.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, teplý i studený, je to výhoda. k tomu nějaká zelenina a je to ;)
      Hezký den.

      Vymazat
  3. Já se přiznám, že slané koláče vůbec nedělám. Asi je čas nějaký vyzkoušet...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno je jednou poprvé ;) U nás teda nejvíc chutnají asi mě.
      Hezký pátek.

      Vymazat
  4. Ilonko, koláč vypadá velmi dobře a určitě i famózně chutná. Díky za inspiraci.
    Prima dny
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, děkuju, my špenát milujeme, je to oblíbená příchuť.
      Hezký víkend.

      Vymazat