Měla jsem doma květák z trhu a měla v plánu udělat polévku, takovou tu klasiku.
Pak jsem náhodou narazila na recept z pečeného květáku.
Zapékala jsem brambory, trouba stejně jela, takže jsem jen přihodila pekáč s květákem.
Přesný recept najdete tady v pořadu Všechno, co mám ráda.
Upozornila mě na něj babička.
Potřebujete :
1 květák
50 g másla
zeleninový nebo masový vývar
sůl
pepř
1 kelímek smetany
jarní cibulku nebo něco jiného zeleného na dozdobení
Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme do pekáčku, přidáme kousek másla, osolíme, opepříme a upečeme.
Upečený květák pak vložíme do horkého vývaru.
Měl by být ponořený.
Část si můžeme nechat jako vložku
do hotové polévky.
Chvilku povaříme a rozmixujeme.
Jestli se nám zdá polévka řídká, můžeme
zahustit moukou.
Polévku nakonec zjemníme smetanou a chvilku povaříme.
Já jsem polévku v misce lehce pokapala olivovým olejem a dozdobila cibulkou a nakrájeným medvedím česnekem.
Užijte si další krásný slunečný den.
Ilona
Ilonko, květáková polévka patří v naší rodině mezi oblíbené. Z opečené zeleniny děláme polévky taky, ony získají hned jinou chuť, viď....
OdpovědětVymazatTa tvá vypadá dobře, hned bych ochutnala :)
Měj prima dny, Petra
Z pečeného jsem dělala prvně a je to lepší. Je to jako s dýní, polévka z té pečené má hned jiný šmrnc.
VymazatHezký den 🍀
Já jsem totálně nepolévková (jím vlastně jen vývary) a manžel nemá rád krémové polévky, takže tenhle recept, ač zní zajímavě, se u nás realizace nedočká.
OdpovědětVymazatU nás polévky nejlíp každý den ;)
VymazatHezký zbytek víkendu.
Moja obľúbená...rýchla,chutná a zdravá. Ja ju síce robím bez smotany, ale s parmezánom. Variácií je určite mnoho.
OdpovědětVymazatJuu, s parmezánem je to skvělý nápad, vyzkouším.
VymazatKrásný večer!
Ilonko, už jsem ji taky před časem dělala, je výborná, děkuji za připomenutí!
OdpovědětVymazatPosílám pozdravy, Helena
Helenko, děkuju za návštěvu a krásný jarní večer!
Vymazat