Honila mě mlsná a nechtělo se mi nic péct.
Vzpomněla jsem si na tapiokové perly, které mám doma.
Puding z nich je jednoduchý, jen se musím počkat, až kuličky nabobtnají.
Ideálně si je takto chystám přes noc, ale stačí i hodinka, dvě.
Postup je jednoduchý, potřebujete :
1 díl tapiokových perel
3 díly vody
3 díly mléka (já použila kokosové)
cukr nebo alternativní sladidlo
ovoce na ozdobení, já mám maliny z mražáku
Návod na přípravu je přímo na obale tapioky :
Tapiokové perly promyjte pod proudem tekoucí vody.
Dejte je do misky,
zalijte 3 díly vody a nechte několik hodin nebo do druhého dne
nabobtnat.
Když jsou perly nabobtnané, přemístěte je do menšího hrnce, přidejte k
nim kokosové (nebo jiné) mléko, sladidlo nebo cukr a začněte ohřívat.
Ideální je stále míchat, za pár minut je puding hotov.
Klasicky ho nandejte do misek, skleniček a zdobte, čím je libo, co máte rádi.
Já likviduju zásoby z mražáku, takže na to padl balíček malin od mamky.
A meduňka na ozdobení.
Dobrou chuť a užijte si zbytek neděle.
Ilona
Tapiokové perly - vím, že existují, ale doma jsem je zatím neměla. Příprava pudinku zní velmi jednoduše, je asi čas vyzkoušet něco nového.
OdpovědětVymazatIlonko, děkuji a přeji hezké odpoledne, Helena
Helenko, určitě ;)
VymazatJá si loni omylem koupila kilové balení, takže zásoby jsou stále, ono stačí na puding jen malé množství.
Hezký zbytek víkendu.
Milujem tapiokový puding, recept mám od jednej dievčiny z Ázie a je to veru veľká dobrota. Ale aj dosť sýta...
OdpovědětVymazatKrásne nafotené.
Pekný deň,
A.
Aďko, to je hezké, máš přímo originální recept.
VymazatJe fajn, že si člověk může udělat příchuť, jakou má rád.
Hezký začátek týdne.
Tapiokové perly vůbec neznám, ale pudink se mi líbí, tak se po nich podívám. :o)
OdpovědětVymazatIlonko, děkuji za recept a přeji fajn neděli. D.
Dášo, narazila jsem na tapioku ve zdravé výživě. Mají různě velká balení.
VymazatHezký den.
Tapiokové perly mám na seznamu věcí, co chci vyzkoušet. Ještě jsem z nich nic nedělala.
OdpovědětVymazatJá vařím jen puding, je to fajn změna.
VymazatHezký začátek týdne.
Tak tuhle inhredienci vůbec neznám, díky za tip.
OdpovědětVymazatMěj prima dny, Petra
Péťo, je to takový zdravější škrob. Nasákne tekutinu podobně jako chia a po uvaření jsou perly průhledné.
VymazatHezký den.
Tak tyto perly jsou pro mne neznámá. Stále je co objevovat. Puding vypadá lákavě.
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka
Hani, tož není to špatné 😉
VymazatPodobne pripravujem chia puding. Tiež dobré. Tapiokové perly sú pre mňa neznáme, takže mám opäť čo skúšať :-).
OdpovědětVymazatAno, s chia je to podobé, ale ty už nevařím, pokud nedělám kaši.
VymazatPerly je třeba povařit.
Určite vyzkoušet, Moni.