sobota 22. listopadu 2025

Sladké skořicové rohlíky

 

Pečení na víkend.

Recept jsem našla náhodou na Instagramu u účtu Neplechanaplechu.

Skořicové pečivo máme moc rádi, takže hurá do toho 

Přepíšu si ho raději sem.


Těsto:

350 g hladké mouky
60 g krupicového cukru
60 g másla
1 vejce
175 ml vlažného mléka
18 g čerstvého droždí

Náplň :

90 g změklého másla
2 lžičky skořice

Jako první si připravíme kynuté těsto.

Já používám domácí pekárnu.

Vykynuté těsto pak rozdělíme na 9 dílů a každý z nich zpracujeme do bochánku.

Ty poté necháme 15 minut kynout.

Máslo se skořicí umícháme dohladka tak, aby šlo dobře roztírat.

Odpočaté bochánky po jednom vyválíme do kulaté placky a celou jí potřeme skořicovým máslem.

Od středu ke konci v jednom místě placku nařízneme a těsto po celém obvodu srolujeme tak, aby vznikl trojúhelník.

Trojúhelníky poskládáme na tácek a necháme je v lednici 30 minut kynout.

Odpočaté kousky vyválíme na zhruba 2 mm tenko a od základny ke špičce je srolujeme.

 Rohlíky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a přikryté je takto necháme 30 minut odpočívat.

Troubu předehřejeme na 160 °C.

Rohlíčky potřeme rozšlehaným žloutkem a ve vyhřáté troubě na 160 °C je pečeme 15 minut.



Dobrou chuť a pohodový víkend.

Ilona





Žádné komentáře:

Okomentovat