Čas jahod a rebarbory.
Zkouším i nové recepty, tady jeden drobenkový s tvarohem a rebarborou.
Drobenka:
- 150 g hladké mouky
- 100 g jemných ovesných vloček
- 100 g másla
- 1 vejce
- 4-5 lžic třtinového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- 250 g ricotty
- 2 vejce
- 1,5 lžíce třtinového cukru
Vrstva ovoce:
- 4 středně silné řapíky rebarbory
- (samozřejmě můžete použít i joné ovoce)
- 1 lžíce škrobu nebo vanilkového pudinku v sáčku
- 1 lžíce moučkového cukru
Rebarboru očistíme a nakrájíme na cca 1cm kousky, přesuneme do misky a promícháme se škrobem a cukrem.
Troubu si předehřejeme na 180 °C.
V míse smícháme ovesné vločky, mouku,
kypřící prášek a cukr, přidáme vejce a studené máslo pokrájené na
kostky.
Ze všech surovin vypracujeme drobenku.
Koláčovou formu vymažeme máslem a navrstvíme asi 2/3 množství připravené drobenky.
Připravíme si tvarohovou náplň.
Smícháme tvaroh, ricottu a vejce s
cukrem, nalijeme na drobenkový základ a rovnoměrně rozetřeme.
Na tvaroh
rozprostřeme ovoce a posypeme kousky zbývající drobenky.
Pečeme cca 30 minut nebo dokud povrch koláče nezezlátne.
Užijtě si víkend.
Ilona
Ilonko, ten musí být úžasný! Ještě nějakou rebarboru mám, moc ráda tenhle koláč vyzkouším.
OdpovědětVymazatPřeji hezký víkend, Helena
Ilono, taky jsem loni dělala rebarborový koláč s tvarohem, ale recept byl trochu jiný. Já jinak z rearbory skoro nepeču - jednak nemám zdroj a jednak ji manžel nerad (loni jsme koláč na chalupě snědly s mámou).
OdpovědětVymazatIlonko, koláč vypadá báječně, určitě bych ochutnala. Poslední léta už moc nepeču, jen když se nás má sejít víc a z rebarbory jsem koláč ještě neměla. :o)
OdpovědětVymazatPřeji hezký večer. D.