pátek 15. února 2019

Domácí "pralinky"


V únorovém čísle časopisu Albert mě zaujal recept na domácí pralinky.

Nejsou to pralinky, jak známe třeba z obchodů s čokoládou, ale vlastně jen čokoládové kuličky.

Výroba je jednoduchá, zvládnou to i děti (a o to šlo, zabavit juniora). 

Videorecept najdete tady.

Dělali jsme jen základní recept a obalovali v carobu místo kakaa.

Základem je 100g vysokoprocentní čokolády (já dávala 70%) na 100 ml smetany ke šlehání.

Ve vodní lázni rozpustíte čokoládu, smetanu přivedete k varu a obojí pak spolu smícháte do hladké hmoty. 

Dáte vychladit (aspoň 2 hodiny) do lednice.

Pak jsme jen pomocí lžičky vykrajovali čokoládovou hmotu, tvořili kuličky a obalili v carobu.

Tuto základní směs můžete ochutit třeba o kokosovou mouku a obalit v kokosu, nebo použít stejným způsobem mandle, ořechy. 




Užijte si prima víkend.

      Ilona



 

4 komentáře:

  1. Tohle já si udělat nemůžu - snědla bych najednou celou dávku :-). Ještě že na mne to únorvé číslo Albert magazínu nezbylo :-) Ale jinak jste se hezky zabavili a věřím,že domácí pralinky chutnaly dvojnásob sladce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, rozplývají se na jazyku. Řekla bych, že se do druhého dne krásně uležely a jsou výborné, čokoládou se nemůže nic zkazit :o)
      Krásný večer.

      Vymazat
  2. Naozaj jednoduché ... :) a určite véééééľmi mňamkové ...
    Keď som videla nadpis, že pralinky, pomyslela som si, že to ja nezvládnem, ale pozrieť sa na návod môžem ... :))) a oplatilo sa ... paa L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauri, jsou opravdu dobré, rozplývají se na jazyku.
      Krásný večer.

      Vymazat