V únorovém čísle časopisu Albert mě zaujal recept na domácí pralinky.
Nejsou to pralinky, jak známe třeba z obchodů s čokoládou, ale vlastně jen čokoládové kuličky.
Výroba je jednoduchá, zvládnou to i děti (a o to šlo, zabavit juniora).
Videorecept najdete tady.
Dělali jsme jen základní recept a obalovali v carobu místo kakaa.
Základem je 100g vysokoprocentní čokolády (já dávala 70%) na 100 ml smetany ke šlehání.
Ve vodní lázni rozpustíte čokoládu, smetanu přivedete k varu a obojí pak spolu smícháte do hladké hmoty.
Dáte vychladit (aspoň 2 hodiny) do lednice.
Pak jsme jen pomocí lžičky vykrajovali čokoládovou hmotu, tvořili kuličky a obalili v carobu.
Tuto základní směs můžete ochutit třeba o kokosovou mouku a obalit v kokosu, nebo použít stejným způsobem mandle, ořechy.
Užijte si prima víkend.
Ilona
Tohle já si udělat nemůžu - snědla bych najednou celou dávku :-). Ještě že na mne to únorvé číslo Albert magazínu nezbylo :-) Ale jinak jste se hezky zabavili a věřím,že domácí pralinky chutnaly dvojnásob sladce
OdpovědětVymazatStáňo, rozplývají se na jazyku. Řekla bych, že se do druhého dne krásně uležely a jsou výborné, čokoládou se nemůže nic zkazit :o)
VymazatKrásný večer.
Naozaj jednoduché ... :) a určite véééééľmi mňamkové ...
OdpovědětVymazatKeď som videla nadpis, že pralinky, pomyslela som si, že to ja nezvládnem, ale pozrieť sa na návod môžem ... :))) a oplatilo sa ... paa L.
Lauri, jsou opravdu dobré, rozplývají se na jazyku.
VymazatKrásný večer.