U Inny mě zaujal recept na pórkovou polévku s cizrnou (recept najdete tady i s krásnýma fotkama).
Cizrny v plechovce mám doma zásobu a potřebovala jsem jí trochu ztenčit.
Začetla jsem se do ingrediencí, ale doma jsem měla jen část (a to bílé víno radši vypiju jen tak 😉 )
Ale ta cizrna!
Nadešel tedy čas k experimentování ala co dům dal.
Otevřela jsem lednici a začala vařit.
Moje cizrnová polévka s baby špenátem:
2 střední mrkve
4 střední brambory
trocha sádla
1l kuřecího vývaru
hrst lístků baby špenátu
1 plechovka cizrny
troška soli
na ozdobení jarní cibulka a řeřicha
Na sádle jsem podusila mrkev nakrájenou na kolečka, přidala na kostičky nakrájené brambory a zalila vývarem.
Ke konci vaření jsem přidala hrst baby špenátu (na zvladlé lístky už doma nikdo neměl chuť).
Když byly brambory a mrkev měkké, přidala jsem asi třetinu cizrny z plechovky a rozmixovala do hladka.
Přidala jsem pak zbytek plechovky, trochu soli na dochucení a lehce asi 5 minut povařila.
Polévka je krásně krémová.
Dozdobila jsem jarní cibulkou a naší řeřichou, dodá to polévce šmrnc.
Přeju krásný den.
U nás opět nasněžilo, zima se ještě nevzdává.
❄️❄️❄️
Ilona
Vypadá to, že jsi úspěšná experimentátorka. Pro mne by to ale nebylo - nemám v oblibě krémové polévky všeobecně a cizrna mi zatím chutnala jen v hummusu, takže o tento recept se pokoušet nebudu.
OdpovědětVymazatTak hummus je top, ale doma ho jím jen já, zato polévka měla celkem úspěch ;)
Vymazat