Jako začátečník v kváskovém pečení jsem neodhadla množství kvásku a dost mi ho zbylo.
Protože máme prázdniny a je více času, oblíbili jsme si na snídani vafle s použitím žitného kvásku.
Zdobila jsem domácím bílým jogurtem, mraženýma malinama z naší zahrádky a dosladila medem od místního včelaře.
Takový ten pocit "vím, co jím".
Recept je jednoduchý.
Na cca 5-6 kousků potřebujete :
2 polévkové lžíce kvásku
100 g špaldové mouky
80 g ovesných vloček
220 ml mléka
2 polévkové lžíce cukru
půl lžičky skořice
1 polévková lžíce rumu
vanilkový extrakt
1 bílek
Všechny suroviny mimo bílek smícháme a necháme rozkvasit min. čtyři hodiny.
Já jsem si těsto nachystala už večer, nechala přes noc v lednici a ráno nechala jen chvíli dokynout.
Nakonec přidáme do těsta ušlehaný bílek.
Pokud se vám zdá těsto málo sladké, můžete přisladit, kvásek mohl všechen cukr spotřebovat.
Pak už jen pečeme vafle a zdobíme podle chuti.
Krásné víkendové ráno.
Ilona
Vypadá to hodně lákavě.
OdpovědětVymazatTož dobré to bylo 👍
Vymazat