Na kváskový chléb se chystám už dlouho.
Jeho výhody jsou nesporné.
V knihovně jsem objevila knížku "KVÁSEK" od Lenky Mančíkové a to mě nakoplo.
Včera jsem si podle knížky vlastní kvásek založila a teď už budu jen přikrmovat a čekat, až vyroste.
Pak dojde na samotné pečení.
Jsem zvědavá na výsledek a moc se těším ;)
A co vy, pečete?
Krásný pátek.
Ilona
Já už peču kváskový chléb skoro rok jednou až dvakrát týdně a je to pokaždé jiné a vždycky jsem napnutá jak to tentokrát dopadne. Míchám různé mouky, přidávám semínka a kaše, je to vážně zábava a taky trochu alchymie. Na blogu mám popsáno jak peču klasický chléb já. Tak ať se daří :)
OdpovědětVymazatVlasti, děkuju, určitě se podívám. Taky se těším na to experimentování ;)
VymazatTak já na tohle experimentování ještě nesebrala odvahu. Asi i proto, že po cestě z práce mám prodejnu, kde prodávají fakt dobrý chleba.
OdpovědětVymazatHezký den
Tak to je fajn, u nás kváskový moc nemají.
VymazatHezký víkend.
Zrovna mám založený kvásek, poprvé a moc bych si přála, aby se mi zadařilo. Chleba peču, různé druhy, ale kváskový zatím ne a moc bych ho chtěla umět.
OdpovědětVymazatÁla
Alo, držím nám palce, ať to klapne!
VymazatHezký víkend a kvásku zdar!
Dobrý deň, teším sa, že ste natrafili na knižku... Kváskujem pravidelne už 2 roky. Začala som síce už pred 6 rokmi, ale vtedy chlebík chutil len mne, tak som to vzdala. Dnes už nikto z rodiny iný chlebík nechce.
OdpovědětVymazatDržím Vám palce, aby vydržal aj kvások, ale hlavne Vy...Andrea
Andrejko, děkuju. Zatím kvásek krmím, ale snad už o víkendu začne samotná příprava na pečení.
VymazatDřív jsem pekla chleby v pekárně z droždí a jedla ho taky jen já, tak uvidíme.
Hezký večer.