pátek 8. února 2019

Kvásek



Na kváskový chléb se chystám už dlouho.

Jeho výhody jsou nesporné.

V knihovně jsem objevila knížku "KVÁSEK" od Lenky Mančíkové a to mě nakoplo.

Včera jsem si podle knížky vlastní kvásek založila a teď už budu jen přikrmovat a čekat, až vyroste.

Pak dojde na samotné pečení.

Jsem zvědavá na výsledek a moc se těším ;)

A co vy, pečete?



 Krásný pátek.

     Ilona


 

8 komentářů:

  1. Já už peču kváskový chléb skoro rok jednou až dvakrát týdně a je to pokaždé jiné a vždycky jsem napnutá jak to tentokrát dopadne. Míchám různé mouky, přidávám semínka a kaše, je to vážně zábava a taky trochu alchymie. Na blogu mám popsáno jak peču klasický chléb já. Tak ať se daří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, děkuju, určitě se podívám. Taky se těším na to experimentování ;)

      Vymazat
  2. Tak já na tohle experimentování ještě nesebrala odvahu. Asi i proto, že po cestě z práce mám prodejnu, kde prodávají fakt dobrý chleba.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je fajn, u nás kváskový moc nemají.
      Hezký víkend.

      Vymazat
  3. Zrovna mám založený kvásek, poprvé a moc bych si přála, aby se mi zadařilo. Chleba peču, různé druhy, ale kváskový zatím ne a moc bych ho chtěla umět.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alo, držím nám palce, ať to klapne!
      Hezký víkend a kvásku zdar!

      Vymazat
  4. Dobrý deň, teším sa, že ste natrafili na knižku... Kváskujem pravidelne už 2 roky. Začala som síce už pred 6 rokmi, ale vtedy chlebík chutil len mne, tak som to vzdala. Dnes už nikto z rodiny iný chlebík nechce.
    Držím Vám palce, aby vydržal aj kvások, ale hlavne Vy...Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, děkuju. Zatím kvásek krmím, ale snad už o víkendu začne samotná příprava na pečení.
      Dřív jsem pekla chleby v pekárně z droždí a jedla ho taky jen já, tak uvidíme.
      Hezký večer.

      Vymazat