Nebalené pečivo nekupujeme, maximálně z pekárny.
Brouzdala jsem proto po internetu a objevila recept na celkem rychlé houstičky, pletýnky, v mém případě spíš motánky bez kynutí.
Kynou jen chvíli než se rozpálí trouba.
Zkoušela jsem sádlo i olej a chutná nám oboje.
V původním receptu je uvedeno 10ks, ale dělám 12ks, lépe se nám to rozpočítává ;)
Recept :
400g hladké mouky
250ml vlažné vody
50g oleje nebo sádla
25g kvasnic
lžička cukru
lžička soli
Může být na potření vajíčko, semínka, mák, ...
Postup je jednoduchý, zamíchat ze surovin těsto, rozdělit na 10 dílků a umotat pletýnky.
Můžete potřít vajíčkem posypat semínky nebo nechat jen tak.
Pak rozpálit troubu na 230°C, pletýnky zatím trochu nakynou.
Peče se 12 minut do zlatova.
Hotovo.
Nejlepší jsou ještě teplé k snídani.
Už se u nás zabydlely, stejně jako bagely z jara.
Užijte si prima sobotu.
Ilona
Ilonko, děkuji za prima recept, určitě je vyzkouším. Od jara peču občas housky, zadělávám je v domácí pekárně a tam i kynou. Tohle je rychlejší.👍
OdpovědětVymazatMěj hezké dny
Mě pekárna odešla, tak míchám ručně. Uvažuju, jestli si radši nepořídím robot ;)
VymazatKrásný den.
Hmm vypadají k nakousnutí. Hned bych se zakousla:-) krásný zasněžený víkend přeju.
OdpovědětVymazatDěkujeme. U nás dnes spadlo pár vloček, tak zas máme trošku bílo. Jinak je to bída ;)
VymazatKrásnou neděli.
Ilonko, tohle těsto mám už roky napsané od nějaké blogerky a dlouho jsem ho nedělala.
OdpovědětVymazatDěkuji za připomenutí a přeji hezkou neděli, Helena
Helenko, krásnou zimní neděli.
VymazatIlonko,děkuji za recept asi hned vyzkouším.Chtěla jsem péct kaiserky,ale změna bude příjemná.Já peču všechno doma,mám na to spousty času,nesnáším,jak se lidé v pečivu v obchodech přehrabují bez rukavic.
OdpovědětVymazatMěj hezkou neděli
Jituško, taky nemám ráda to přehrabování. Radši z pekárny nebo upeču sama ;)
VymazatKrásný den.
Ilono, vypadají skvěle. Asi je budu "muset" vyzkoušet.Já jsem zatím dělala housky podle Cuketky, které byly dobré, ale nechávají se dvakrát kynout. V tom je tvůj recept jednodušší.
OdpovědětVymazatA jestli chceš poslat na ochutnání ten karamelový čaj od Basiluru, tak mi pošli na mail s.voskova(zavináč)volny.cz adresu.
Hezký den
Ilonko, ty vypadají luxusně. Měj pěkný nový týden.
OdpovědětVymazatNa pečení sice moc nejsem, ale houstičky jsou tak lákavé, že se do nich určitě pustím. Díky, zdravím ☺☺☺
OdpovědětVymazat