Trošku Velikonoc mezi výlety.
Kynutý mazanec :
500 g polohrubé mouky
100g rozpuštěného másla
50g rozinek
1/2 lžičky soli
citronová kůra
2 žloutky
3 lžíce rumu
100g krystalového cukru
200 ml mléka
30g droždí
Všechny ingredience dám do pekárny a počkám, až těsto vykyne.
Vytvořím jeden velký bochánek a nechám ještě tak 15 minut kynout na plechu.
Pomažu rozšlehaným vejcem a posypu mandlemi.
Peču 10 minut při 200°C a poté ještě 30 minut na 180°C do zlatova.
Užijte si pohodový velikonoční čas.
Ilona
Ilonko,mazanec se ti moc povedl,vypadá pěkně.A máš i moc hezkou výzdobu.Já budu péct všechno zítra.
OdpovědětVymazatUžij si hezky velikonoční svátky
Ilonko, povedl se vám zrovna tak jak nám doma. 1 mazanec jsme už snědli a 1 mazanec pro dceru. Výborné ke kafíčku a i jen tak lahodné pro oko. Zdraví Iwka
OdpovědětVymazatIlonko, moc povedený mazanec. Já se přiznám, že jsem jej nikdy nepekla. Měj pohodové svátky.
OdpovědětVymazatIlonko, mazanec je perfektní. Já nemám pekárnu a v ruce už těsto nemám sílu vypracovat, tak jsem mazanec koupila a je také dobrý. Krásné Velikonoce.
OdpovědětVymazatIlono, máš ho moc pěkný. My už máme taky pečeno - jen prim v pečení u nás hraje máma, já jen pomáhala :). Máma je pořád na kynuté těsto lepší :). Udělaly jsme letos z půlkila mouky místo jednoho velkého dva menší bochánky. Trochu nám kolem křížku praskly, ale ono pečení v naší prastaré troubě na chalupě jení úplně jednoduchá záležistost (nejde nastavit konkrétní teplota, máme jen 3 stupně "hodně" "středně" a "málo", takže to různě ladíme...)
OdpovědětVymazatHezké Velikonoce