neděle 25. listopadu 2018

Hrníčkový perník


Venku se ochladilo a my zase pečem buchty.

Tentokrát hrníčkový perník na plech.

Těsto bylo zcela v Mikešově režii.

Míchal, sypal do něj koření podle svého výběru a přidal i trochu medu.

Měla jsem v plánu jen čokoládovou polevu, ale on chtěl i bílou.

Tak půlku moučníku natřel čokopolevou a druhou zase citronovou polevou.

A jak koláče prakticky nejí, snědl ještě večer 8 kousků.

Vlastní je prostě nejlepší ;)



Kdo máte zájem, recept je tady :
  2 vejce
 2 hrnky hladké mouky (můžete část nahradit mletými ořechy)
1/2 hrnku cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 kypřící prášek do perníku (ale stačí i obyčejný)
2 lžíce kakaa
2 lžíce medu
cca 3/4 hrnku mletých ořechů 
lžička mandlové trestě 
koření : mletý badyán, skořice (můžete dát třeba přímo perníkové koření, ale my ho zrovna neměli)

Ze všech surovin vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme zhruba 15-20 minut na 170 stupňů, dle trouby a výšky plechu.
 
Vychladlý perník polejeme polevou, můžeme posypat kokosem, sekanými ořechy, co kdo má rád.
 

 
 Přeju krásnou neděli.
 
       Ilona
 
 

6 komentářů:

  1. Šikovný kluk! Perník vypadá hodně dobře, Ilonko!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Helenko.
      Mizí rychlostí blesku. Prý upečem ještě jeden, povídal malý pekař ;)

      Vymazat
  2. Ilonko, perník my můžeme kdykoliv, nejen okolo Vánoc. Mikeš je šikula, ani se nedivím, že si s chutí dal :)
    Měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Péťo, překvapil. Budeme muset upéct zas ;)
      Hezký den.

      Vymazat
  3. No jasně, že vlastní chutná nejlíp. A naaranžovaný na talířku do šachovnice i dobře vypadá. Mikeš je šikula.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, Stáňo. Ta barva polévka k té šachovnici přímo vybízela 😉

      Vymazat