Únor se rychle překulil a máme tu březen.
Po ochutnávce jara se zase vrátilo zimní počasí.
Tak stále zkouším nové recepty z kynutého těsta, které k té zimě tak nějak patří.
Dnes k snídani loupáčky 🥐
Mám raději ty martinovské, ale recepty na mě vyskakovaly jen na makové.
V některých je místo másla sádlo, ale to jsem použila včera do pletýnek 😉
Možná zkusím příště.
Recept:
500 g hladké mouky
60-80 g cukru
220 ml vlažného mléka
100 g měkkého másla
30 g čerstvého droždí
1 vejce
lžička soli
Vejce na potření
Mák na posypání
Já využívám pekárnu, těsto kyne cca hodinu.
Pak ho rozdělíme na čtyři části, z každé vyválíme placku a rozdělíme křížem na opět čtyři části - trojúhelníky.
Z každého trojúhelníku pak smotáme loupák - směrem od širší části.
Pak je ještě necháme na plechu cca 45 minut kynout, potřeme vajíčkem, posypeme mákem a šup s nimi do trouby.
Pečeme na 175 stupňů tak 15-20 minut.
Dobrou chuť.
A užijte si prima sobotu 🍀
Ilona
tedy ty voní až sem....dobrá inspirace. D9ky, přeji krásný podmračený a mrazivý den z Jizerek. Olina
OdpovědětVymazatParáda. To musím vyzkoušet. Už mě to láká řadu let vyzkoušet vlastní rohlíky a loupáčky. Tak se do toho musím pustit :) Loupáčky miluju!
OdpovědětVymazatIlonko, vypadají úžasně. Určitě je vyzkouším a moc děkuji za recept.
OdpovědětVymazatMěj hezké dny.
Ilono, vypadají jak z řemeslné pekárny :). Určitě to byla úzasná snídaně
OdpovědětVymazatVypadají úžasně.Podobné peču mám recept od sestry.Ale teď jsem je dlouho nedělala a mohla bych.
OdpovědětVymazatIlonko,hezkou neděli
Ilonko, vypadá úžasně!
OdpovědětVymazatPřeji příjemnoui neděli, Helena
Teda ty jsou, úplně vyzývají k ochutnání. Ať se daří.
OdpovědětVymazatIlonko, ty teda vypadají skvostně. Zdá se mi, že cítím jejich vůni. Měj pohodové dny.
OdpovědětVymazat