... znáte, pečete?
Já je objevila při pátrání po nových receptech.
Takové trochu jiné buchty.
A ty já moc ráda.
Tento recept je od Ivy z Pekárnománie, pro jistotu si ho sem odložím.
Těsto
90-220 g vody (podle potřeby)
1 žloutek
60 g změklého sádla (či másla)
1 lžíce rumu
80 g cukru
strouhaná citronová kůra
špetka soli
300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
13 g čerstvého droždí
Náplň
375 g (1,5 vaničky, kostky) tvarohu
1 vejce
asi 4 lžíce cukru (podle chuti)
1,5-2 lžíce pudinku Creme Ole (na zahuštění)
drobné ovoce (moruše, borůvky, ostružiny atd.)
rozpuštěné sádlo na promazávání
Suroviny na těsto vložíme do formy pekárny a použijeme program Těsto.
Kdo nemá, tak v robotu nebo ručně.
Připravíme si náplň. Tvaroh osladíme, promícháme s vejcem a přidáme
pudink Creme Ole (pokud je náplň řidší) nebo několik lžic mléka (u
tvarohu z kostky, kdy bývá náplň velmi hustá).
Náplň každé buchtičky korunujeme několika kousky ovoce a jednotlivé kousky naskládáme do sádlem vymazaného pekáče.
Ukládáme je vedle sebe, volně a nezapomeneme mezi jednotlivými kousky
potírat sádlem, jako klasických kynutých buchet.
Vohrnoušky necháme nakynout (tak 20-40 minut).
Okraje svrchu potřeme rozpuštěným sádlem a upečeme ve vyhřáté troubě (190 °C / 25-30 minut).
Hotové pocukrujeme a podáváme.
Já jsem ozdobila vohrnoušky meruňkami.
Dobrou chuť 🧡
Užívejte si podzimní dny.
Ilona
Ilonko, včera jsem tyhle buchtičky zahlédla na IG - netušila jsem, že se tak hezky jmenují!
OdpovědětVymazatDěkuji za info, máš je jako malované.
Měj hezký den. Helena
Ilonko, tak tohle jsem ještě nikdy neslyšela, ale slovo se mi líbilo už v názvu tvého příspěvku a byla jsem zvědavá, co to je. Krásné a jistě i chutné. Měj pohodové dny.
OdpovědětVymazatIlonko,název jako bych už slyšela,ale neuměla jsem si nic pod ním představit.
OdpovědětVymazatVypadají báječně.Recept si pro jistotu píšu,protože někdy zabalit buchtu,aby nevytekla se mi nevede.Tohle bude jednodušší.
Měj se hezky
No, tak ty vypadají lákavě. Ilonko, věřím, že chutnají báječně.
OdpovědětVymazatMěj fajn den. D.
Ilono, tenhle recept neznám, ale vypadá zajímavě.
OdpovědětVymazat