čtvrtek 2. prosince 2021

Estonský kringel

 

 Možná ho taky pečete.
 
Mě se na něm líbí, že chutná jak trdelník se skořicí.

Ten si teď na trhu nedám, tak aspoň doma ;)
 
Recept jsem našla na internetu a líbí se mi na něm, že je pro domácí pekárnu.
 
Peču z poloviční dávky.
 
 
 
Kynuté těsto:

250ml mléka

1 vejce

50g rozpuštěného másla

4 lžíce cukru

600g hladké mouky

1 kostka droždí

1 lžička soli

 

Náplň:

100g rozpuštěného másla

10 lžic cukru krupice

5 lžic mleté skořice

  

Všechny ingredience na těsto dáme do pekárny na program kynuté těsto. 
Kyne 90 minut,
  
Vyválíme velký obdelník. 
Tloušťka by měla být asi 3 milimetry.
  
Obdélník pomažeme rozpuštěným máslem a dostatečně posypeme skořicí smíchanou s cukrem a srolujeme. 
Roládu napodél rozřízneme na dvě části a ty smotáme do věnečku. 
 
Pečeme na plechu s pečícím papírem na 180 °C asi 35 minut. 
 
Já jsem pekla v kulaté formě, kterou jsem vymazala máslem a zkrátila trošku dobu pečení.
 



 

 Dobrou chuť.

Ilona


 
 

12 komentářů:

  1. Ilonko, peču ho ráda a často. Miluji dobroty se skořicí, hlavně teď v zimě...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, v zimě je skořice nejlepší.
      Krásný pátek.

      Vymazat
  2. Ilonko, tak ten vypadá úžasně. Hned bych si kousek uřízla a dala ke kávičce. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  3. Ilonko,peču ho,mám také na blogu a je to velká dobrota.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je. Vždycky u nás rychle zmizí.
      Krásný den.

      Vymazat
  4. Ilonko, už dlouho jsme ho nepekla. Ten tvůj je dokonalý a máš ho i krásně nafocený. Hned bych si kousek dala. :o)
    Přeji hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, děkuju. Fotila jsem rychle, než zmizí ;)
      Krásné adventní dny.

      Vymazat
  5. Líbí se mi, ale nikdy jsem ho nepekla. A souhlasím s Dášou, že ho máš krásně nafocený :)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  6. Ilonko,vypadá božsky,zkusím recept co nejdříve.

    OdpovědětVymazat