čtvrtek 19. března 2020

Bagely bez kynutí


Rádi jsme v sobotu večer sledovali soutěž Peče celá země.

Pokud jste se dívali i vy, určitě znáte Mirku van Gils Slavíkovou.

Ta přišla s receptem na tyto bagely, bez kynutí, takže v tuto dobu značka ideál.

Víc doma jíme, vlastně jíme jen domácí stravu (stejně asi jako ostatní), takže nové recepty jsou potřeba.

Na vaření i pečení.

Originál receptu je na IG  @pececelazeme, já si ho pro jistotu uložím i sem.



RECEPT na bagely podle Mirky:

250 g hladké mouky
10 g kypřícího prášku do pečiva
3 g soli
250 g netučného jogurtu
1 vejce
 
Volitelné posypy: sezamová semínka, mák, lněné semínko, kmín, slunečnicová semínka

Postup:
Předehřejte troubu na 190°C. 
Plech namastěte. 
V míse dobře promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. 
Přidejte jogurt a vymíchejte těsto. 
Vyjměte těsto z mísy, několikrát prohnětejte těsto, dokud těsto nebude lepit.
Rozdělte na 4 stejné koule. 
Každou kouli rozválejte do válečku o průměru 2 cm, stočte a spojte konce tak, abyste vytvořili bagely. 
Nebo si můžete udělat kuličku a udělat díru do středu a pak ji mírně natáhnout. 
Pomažeme prošlehnutým vajíčkem a posypeme obě strany kořením dle vašeho výběru. 
Pečte na horním stojanu trouby po dobu 10-15 minut. 
Před řezáním nechte vychladnout nejméně 15 minut.

Oproti originálu jsem přidávala více mouky, asi záleží na jogurtu.

Chuťově dobré pečivo, plnit můžete, co kdo má rád.
 


 Dobrou chuť a opatrujte se.

Ilona


16 komentářů:

  1. Ilono, to je zajímavý recept, ten bych mohla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, určitě! U nás po chlebu vítaná změna.

      Vymazat
  2. Ilonko, vypadají velmi chutně. Měj pokud možno klidný a zdravý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, hlavně to zdraví! Jinak je to díky home office a domácí škole lehce hektické ;)

      Vymazat
  3. Ilonko, už na IG se mi moc líbily! Ráda vyzkouším, vypadají výborně!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, určitě zkus. Nevím teda, jak dlouho vydrží, my je snědli hned ten den ;)

      Vymazat
  4. Ilonko,bagetky vypadají lákavě.Chlapi jsou doma a pořád mají na něco chuť.Překvapím je bagetkama.Opisuji recept a moc děkuji.
    Přeji hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  5. Ilonko, ani tem název neznám, ale určitě vyzkouším. Bagetky vypadají skvěle a nám dochází pečivo. :o)
    Měj fajn dny, v rámci možností. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já se taky učím, když hledám nové recepty ;)
      krásný víkend.

      Vymazat
  6. Děkuji za báječný recept, který určitě vyzkouším. :-D
    Hezký a zdravý den A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to rychlé a dobré, jen bagely se řadí mezi tužší těsta, takže žádné nadýchané.
      O to lépe se pak plní.
      Krásný den.

      Vymazat
  7. Ten jsem nějak nezaznamenala a vypadá zajímavě, tak vyzkouším.
    Také jsme se rádi dívali, bude nám pečení chybět.
    Pěkný víkend.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, taky nám to bude chybět, byl to skvělý oddechový čas.
      Krásnou sobotu.

      Vymazat
  8. Dík za recept. Určitě vyzkouším. Vnoučatům chybí pečivo. Snažíme se nevycházet z domu, pokud to jen půjde. Hezký a zdravý víkend. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, taky se snažíme nevycházet, jen do obchodu a jednou jsme si vyšli za sluníčkem za město.
      Krásný den.

      Vymazat