Medvědí česnek opět na scéně.
Zatím jen pár lístků do pomazánky z cizrny.
Je moje oblíbená.
Jednoduše rozmixujete cizrnu z plechovky s medvědím česnekem, můžete přidat sůl nebo další (ideálně) jarní bylinky.
A hotovo.
Dávám jen pár lístků, česnek má opravdu sílu.
Krásný den.
Ilona
Skvelá nátierka ... Ilonka, inšpirovala si ma ... :) L.
OdpovědětVymazatLauri, jednoduchá a dobrá ;)
VymazatJá si ten medvěcí česnek budu muset koupit - v lese bych ho nepoznala (a narvala si místo něj do pomazánky nějaké jiné lupení). Já o něm přes padesát let svého života neslyšela - obejvila jsem ho až díky blogům.
OdpovědětVymazatMá to listy podobné jako konvalinka, ale pokud ho promneš v prstech (nebo ochutnáš), jdou pak cítit česnekem ;) Myslím, že se vyskytují spíš v listnatých lesech.
VymazatMedvědí česnek, o tom si můžu nechat jen zdát, ten u nás neroste. Tiše v dobrém závidím :)
OdpovědětVymazatIlonko, měj prima dny, Petra
Naši měli česnek pár let i na zahradě, ale pak nějak zmizel ....
VymazatMě tu chybí zase borůvky, ty tu nemáme 😉 lužní lesy, no, tak to tu voní česnekem ....
Hezký den