Přes zimu ráda snídám kaše, něco teplého na zahřátí.
Jak začne vykukovat sluníčko a aspoň za okny je jaro, přecházím na jogurt s vločkami a ovocem.
Letos jsem zkusila místo vloček domácí granolu.
Základem jsou samozřejmě vločky, oříšky, semínka, co kdo rád.
Doplnila jsem kokosem a sušeným ovocem.
Domácí granola :
200 g ovesných vloček
220 g špaldových vloček
100 g nahrubo nasekaných ořechů
220 g špaldových vloček
100 g nahrubo nasekaných ořechů
2 lžičky mleté skořice
špetka soli
200 ml medu
šťáva z 1 pomeranče
špetka soli
200 ml medu
šťáva z 1 pomeranče
180 g kokosových lupínků
100 g sušených brusinek
100 g sušených borůvek
Ve větší misce smíchám ovesné a špaldové vločky, ořechy, skořici a špetku soli.
V hrnku promíchám med s pomerančovou šťávou,
naliju na vločkovou směs a pečlivě promíchám.
Plech pokreju pečícím papírem a vysypu na něj směs.
Peču na 170°C asi tak 25 minut a při pečení promíchávám, aby se granola nespálila.
Na konci přidám kokosové vločky a dopeču tak 3-4 minuty.
Sušené ovoce přidávám až po vychladnutí.
Pak už jen nasypat do sklenic a užívat si snídaně.
Krásný (zatím slunečný) den.
Ilona
Granolu plánuji vyzkoušet, i když já nejraději do vloček kombinaci mandlí, rozinek a čokolády. Takže jen míchám, nezapékám...
OdpovědětVymazatS čokoládou to musí být skvělé ;)
VymazatNa domácu granolu sa chystám už dlhšie, díky za recept :-)
OdpovědětVymazatJe moc dobrá a vločky může každý použít ty, které má nejraději.
Vymazat