středa 27. března 2019

Domácí granola


Přes zimu ráda snídám kaše, něco teplého na zahřátí.

Jak začne vykukovat sluníčko a aspoň za okny je jaro, přecházím na jogurt s vločkami a ovocem.

Letos jsem zkusila místo vloček domácí granolu.

Základem jsou samozřejmě vločky, oříšky, semínka, co kdo rád. 

Doplnila jsem kokosem a sušeným ovocem.


 Domácí granola :

200 g ovesných vloček
220 g špaldových vloček
100 g nahrubo nasekaných ořechů 
 2 lžičky mleté skořice
špetka soli
200 ml medu
šťáva z 1 pomeranče

180 g kokosových lupínků
100 g sušených brusinek 
100 g sušených borůvek


Ve větší misce smíchám ovesné a špaldové vločky, ořechy, skořici a špetku soli.

V hrnku promíchám med s pomerančovou šťávou, naliju na vločkovou směs a pečlivě promíchám.

Plech pokreju pečícím papírem a vysypu na něj směs.

Peču na 170°C asi tak 25 minut a při pečení promíchávám, aby se granola nespálila.

Na konci přidám kokosové vločky a dopeču tak 3-4 minuty.

Sušené ovoce přidávám až po vychladnutí.

Pak už jen nasypat do sklenic a užívat si snídaně.



Krásný (zatím slunečný) den.

      Ilona


 

 

4 komentáře:

  1. Granolu plánuji vyzkoušet, i když já nejraději do vloček kombinaci mandlí, rozinek a čokolády. Takže jen míchám, nezapékám...

    OdpovědětVymazat
  2. Na domácu granolu sa chystám už dlhšie, díky za recept :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc dobrá a vločky může každý použít ty, které má nejraději.

      Vymazat