Rána už jsou chladnější a já můžu opět využívat náš balkon.
V létě už tam bylo na padnutí.
Na rychlou snídani nebo i takovou lenivější, když je více času a já tolik nespěchám.
To stihnu i něco náročnějšího, jako jsou oblíbené lívanečky.
Pro změnu s domácím jogurtem a domácí marmeládou.
Tahle marmeláda je opět experiment.
Od mamky jsem si dovezla padaná jabka.
Chtěla jsem původně čistě jablkovou marmeládu, ale jablek bylo málo.
Přidala jsem proto něco švestek.
Švestky mají hodně pektinu, marmeláda je opravdu tuhá.
U některých skleniček mi po otočení zpátky ani nespadla na dno.
Budu vědět pro příště.
Což bude asi brzy, protože jabka i švestky tu mám a zásoba marmelády povážlivě prořídla.
Krásný zbytek léta!
Ilona
Ilonka to je jamky ted mam chut super
OdpovědětVymazatzdravim Karin
Karin, jj, je to dobrota.
VymazatMarmeláda má moc hezkou barvu a lívanečky taky vypadají velmi jedle :-). Dělat marmeládu ze švestek mne nikdy nenapadlo - pro mne jsou švestky synomynem povidel. Ta vaříme každý rok - pokud se švestky urodí. Letos se urodily, takže povidla budou. Zato jablka jsme měli asi 4 a ještě je všechna nakousaly vosy :-(
OdpovědětVymazatNa povidla jsem si netroufla, ta marmeláda je pro mě rychleji uvařená a to už umím :o) Marmeládu dělám ze všeho ovoce, co doma máme.
VymazatTak ať je letos dost povidel ;)