Dívám se na staré fotky a ještě tu na mě vyběhlo adventní pečení.
Věnečky z rohlíkového těsta, bez kynutí, takže celkem rychlovka.
Budete potřebovat :
500 gramů hladké mouky
300 ml vlažného mléka
1 žloutek
1 kostka droždí (42 g)
2 lžíce rozpuštěného másla nebo sádla
1 lžice cukru krupice
1 lžička soli
1 vejce na potření
na ozdobu: sůl, mák
Do mísy rozdrobte droždí, přidejte 100 ml vlažného mléka, cukr a 1 lžíci mouky.
Promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek (asi
10 minut).
Pak k němu přidejte zbylé vlažné mléko a mouku, máslo, sůl a
žloutek a vypracujte hladké, nelepivé těsto.
Nenechte ho kynout a ihned
začněte tvořit věnečky (ale můžete i třeba klasický rohlík).
Potřete je vejcem, posypte solí nebo mákem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10–15 minut
dozlatova.
Dobrou chuť.
Ilona
Ilonko,vypadají úžasně a ráda si recept znamenám.
OdpovědětVymazatMěj se hezky