Sezóna chřestu.
Dostala jsem ho více, takže jsem mohla část věnovat experimentování.
Oblíbený quiche jsem tedy naplnila chřestem, opečenou slaninkou a jarní cibulkou.
Mouku částečně celozrnnou, ať to máme zdravější.
Dobré to bylo 😉
Těsto :
230g hladké mouky (část celozrnné)
110g povoleného másla
4 lžíce studené vody
sůl a bílý pepř
Náplň:
2 vejce
100 ml mléka
150 ml 33 % smetany
150g goudy (nastrouhat)
lehce povařený chřest
slanina
jarní cibulka
sůl dle chuti
Suroviny jsem promíchala v tužší těsto a vmáčkla do kulaté formy.
Nechala jsem kvůli nápni vyšší okraj.
Dno jsem propíchala vidličkou.
Pekla jsem na 180 st. cca 15 minut.
Mezitím jsem si připravila náplň.
Slaninu jsem lehce oprančila a přidala cibulku, aby zesklovatěla.
Vyšlehala jsem vejce, smetanu, mléko, přidala směs slaniny a cibule a sýr a lehce posolila.
Chřest jsem nakrájela na menší kousky a posypala jím předpečený korpus.
Špičky jsem si nechala na ozdobu.
Vaječnou směs jsem vylila na předpečený korpus a dozdobila ho chřestem, cibulí, rajčátky.
Quiche jsem pak dopekla na 180 st. cca 25-30 minut do zlatova.
Ilona
Ilono, vypadá krásně. Já doma ještě s chřestem nic nedělala, vlastně jsem chřest měla jen párkrát v restauraci.
OdpovědětVymazatHezký den
Vypadá náramně! Chřest máme moc rádi, koláč s ním jsem ještě letos nedělala.
OdpovědětVymazatIlonko, děkuji za tip a přeji hezký den. Helena
https://sincerehelena.blogspot.com/
Tato kombinace je přímo afrodiziakální ♥, síla přitažlivosti chutí. Miluji chřest☺
OdpovědětVymazatBlog MonalisaBeautyEriAnna
Ilonko, vypadá úchvatně. Ještě jsem nesnídala... Měj pohodový den.
OdpovědětVymazatVypadá to úžasně.Recept jsem si už uložila,Myslím,že brzy vyzkouším.Podobná jídla mám ráda.
OdpovědětVymazatIlonko,měj se hezky