úterý 18. ledna 2022

Koblihy z trouby

 


Po Třech králích začíná období masopustu, veselic a koblížků. 
 
Hledala jsem recept na koblihy z trouby, chtěla jsem něco méně mastného.
 
Nakonec jsem zkusila tento :
 
Těsto dám kynout do pekárny :
 
250 ml mléka
1 žloutek
50g rozpuštěného másla
500g hladké mouky
40g cukru
špetka soli
1 kostka droždí
 
Těsto vyklopím z nádoby a rozválím na 4 mm tlustou placku.
Skleničkou (nebo větším vykrajovátkem) vykrajuji kolečka.
Na polovinu dám marmeládu a druhou polovinou koleček zaklopím a vidličkou upevním.
Kobližky nechám ještě 50 minut kynout.
 Poté je potřu mlékem a peču při 190°C cca 15-20 minut.
Hned po vyndání je potřu rozpuštěným máslem a posypu moučkovým cukrem.
 
 
Samozřejmě nechutnají jako smažené, je to trochu jiné.
 
Nicméně mizely rychlostí blesku ;)



Děkuju za návštěvu a přeju prima večer.
 
 Ilona
 
 

 

 

5 komentářů:

  1. Ilonko,vypadají velice dobře.Koblihy mám ráda,ale smažení v tom množství tuku mi někdy moc nejde.Je to dobrý nápad péct je takto v troubě.
    Díky za inspiraci.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, děkuju.
      Na ty smažené beztak taky dojde 😂
      Krásný víkend.

      Vymazat
  2. Ilono, to je zajímavý recept - něco mezi koblihami a buchtami :). Vypadají moc pěkně. Já dneska pekla bezé oříškovou roládu (mnoho zbylých bílků a zbytek oříšků z vánočního pečení volaly po likvidaci)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat