Po Třech králích začíná období masopustu, veselic a koblížků.
Hledala jsem recept na koblihy z trouby, chtěla jsem něco méně mastného.
Nakonec jsem zkusila tento :
Těsto dám kynout do pekárny :
250
ml mléka
1
žloutek
50g
rozpuštěného másla
500g
hladké mouky
40g
cukru
špetka soli
1
kostka droždí
Těsto vyklopím z nádoby a rozválím
na 4 mm tlustou placku.
Skleničkou (nebo větším vykrajovátkem) vykrajuji kolečka.
Na
polovinu dám marmeládu a druhou polovinou koleček zaklopím a
vidličkou upevním.
Kobližky
nechám ještě 50 minut kynout.
Poté je potřu mlékem a peču při 190°C
cca 15-20 minut.
Hned
po vyndání je potřu rozpuštěným máslem a posypu moučkovým cukrem.
Ilona
Ilonko,vypadají velice dobře.Koblihy mám ráda,ale smažení v tom množství tuku mi někdy moc nejde.Je to dobrý nápad péct je takto v troubě.
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci.
Měj se hezky
Jituško, děkuju.
VymazatNa ty smažené beztak taky dojde 😂
Krásný víkend.
Ilono, to je zajímavý recept - něco mezi koblihami a buchtami :). Vypadají moc pěkně. Já dneska pekla bezé oříškovou roládu (mnoho zbylých bílků a zbytek oříšků z vánočního pečení volaly po likvidaci)
OdpovědětVymazatHezký den
Tak to zní lákavě 😍
VymazatKrásný víkend.
Vypadají úžasně :)
OdpovědětVymazat