Mikešovi chutnala kapsa se zelím a sýrem ze supermarketu.
Nejsem příznivcem rozmrazeného a dopékaného pečiva, takže jsem slíbila, že si upečeme doma vlastní.
Je to rychlovka.
Osmahneme cibulku a přidáme zelí a nakrájené uzené na kostičky.
Jen co se propojí chutě, sundáme z plotny.
Listové těsto rozdělíme na čtverečky a plníme zelnou směsí.
Spojíme do kapsy.
Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.
Pro příznivce sýra posypeme nastrouhaným sýrem.
Pečeme na 175°C asi 30 minut do zlatova.
Kapsy měly úspěch, určitě jsem nepekla naposledy.
Krásný večer.
Ilona
No, tak ty vypadají hodně dobře. Určitě vyzkouším, tuto kombinaci můžu. .o)
OdpovědětVymazatIlonko, přeji hezké dny. D.
Dášo, dobré jsou teplé i studené ;)
VymazatKrásný večer.
Ilono, jednoznačně trumfneš supermarket vizuálně a chutí určitě taky. Já tepelně upravené zelí nerada, takže pro mne by to nebylo (zůstanu u šneků :D)
OdpovědětVymazatHezký večer
My zelí můžeme, kyselica je tu dvakrát do týdne a právě proto jsem měla i zelí po ruce.
VymazatZvažovala jsem i šneky se zelím ;)
Krásný večer.
Máš pravdu, Ilonko, je to hned a víš, co sis tam dala. Kapsičky vypadají skvěle, u nás by chutnaly a tak děkuji za nápad.
OdpovědětVymazatMěj hezký den, Helena
Helenko, chutnají skvěle a je to rychlovka.
VymazatKrásný večer.