úterý 7. ledna 2020

Kapsa se zelím



Mikešovi chutnala kapsa se zelím a sýrem ze supermarketu.

Nejsem příznivcem rozmrazeného a dopékaného pečiva, takže jsem slíbila, že si upečeme doma vlastní.

Je to rychlovka.

Osmahneme cibulku a přidáme zelí a nakrájené uzené na kostičky.

Jen co se propojí chutě, sundáme z plotny.

Listové těsto rozdělíme na čtverečky a plníme zelnou směsí.

Spojíme do kapsy.

Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.

Pro příznivce sýra posypeme nastrouhaným sýrem.

Pečeme na 175°C asi 30 minut do zlatova.
 


Kapsy měly úspěch, určitě jsem nepekla naposledy.

Krásný večer.

Ilona




6 komentářů:

  1. No, tak ty vypadají hodně dobře. Určitě vyzkouším, tuto kombinaci můžu. .o)
    Ilonko, přeji hezké dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, dobré jsou teplé i studené ;)
      Krásný večer.

      Vymazat
  2. Ilono, jednoznačně trumfneš supermarket vizuálně a chutí určitě taky. Já tepelně upravené zelí nerada, takže pro mne by to nebylo (zůstanu u šneků :D)
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My zelí můžeme, kyselica je tu dvakrát do týdne a právě proto jsem měla i zelí po ruce.
      Zvažovala jsem i šneky se zelím ;)
      Krásný večer.

      Vymazat
  3. Máš pravdu, Ilonko, je to hned a víš, co sis tam dala. Kapsičky vypadají skvěle, u nás by chutnaly a tak děkuji za nápad.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, chutnají skvěle a je to rychlovka.
      Krásný večer.

      Vymazat