pondělí 10. června 2019

Koláč s rebarborou


Rychlý koláč na sobotní odpoledne.

Použila jsem suroviny, které byly doma.

Listové těsto a rebarboru ze zahrádky, něco přes půl kila.

Asi 150g rebarbory jsem lehce rozvařila, pomixovala a přidala 3 lžičky maizeny.

Dosladila jsem 100 g cukru.

Pyré jsem rozprostřela na těsto ve formě a posypala kousky rebarbory.

 Pekla jsem na 170°C asi 30 minut.



Chuť sladkého pyré a kyselé rebarbory mě vyhovovala, bylo to tak akorát.

Málo těsta, hodně ovoce.

Není to koláč na cesty, ale u kávy nám navečer skoro celý zmizel.




 Krásný začátek týdne a užívejte si darů přírody.

   Ilona


 

8 komentářů:

  1. To je dobře, že jsi mi připomněla, že by bylo dobré zpracovat rebarboru, která je pěkně rozrostlá u syna na zahradě.
    Hezký den u vás!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně zpracovat, sezona rebarbory vrcholí ;)
      Byla by škoda neochutnat.

      Vymazat
  2. Ilonko, rebarboru miluji! Sama ji na zahradě nemám, tak čekám, až mě někdo podaruje...
    Koláč vypadá opravdu výborně!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako děti jsme jedly rebarboru namáčenou v cukru, dneska radši něco upeču ;)
      Taky sama nemám, ale dostala jsem od tchýňky.
      Hezký den.

      Vymazat
  3. Ilonko-
    tak se máme rebarborově..celý víkend se nesl s rebarborou a ještě jsem se jí nenabažila!!
    Tvůj koláč vypadá senzačně!!! přeji krásný nový týden Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, člověk se toho asi nepřejí a sezona toho čerstvého ovoce je tak krátká!

      Vymazat
  4. Jé, rebarborový koláč už jsem neměla spoustu let. Jednak nám zahynula rebarbora na chalupě na zahradě a hlavně - manžel ho nemá rád a péct ho jen pro sebe se mi nechce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to já bych ho klidně snědla celý sama :o) Ale zmizel nějak rychle, přišla i návštěva, tak byla v neděli ještě třešňová bublanina :D
      Krásný den.

      Vymazat