čtvrtek 9. srpna 2018

Švestkový se špaldou a jogurtem


Ve středu ráno přišel déšť a bylo na chvíli chladněji, tak honem k troubě a upéct nějaký rychlý koláč.

Tento je trochu zdravější, použila jsem místo bílé špaldovou mouku, dá se částečně nahradit i celozrnou.

Je opravdu jednoduchý.



Potřebujete :

2 vejce
200 ml bílého jogurtu
200 g špaldové mouky
2 lžičky vinného kamane (prášek do pečiva bez fosfátů)
trošku skořice
na oslazení můžete použít cukr, ale zdravější je med nebo datlový sirup, co používáte

půlené švestky

 Všechny suroviny smíchat, dát do kulaté formy a poklást švestkami řezem vzhůru.
Pekla jsem na horkovzduch 170°C asi 20 minut.
 


Přežijte ta vedra, na Moravě ještě zítra a pak se snad trochu ochladíme ;)



Hezký den.

                 Ilona

2 komentáře:

  1. Ilonko, koláček vypadá moc chutně, taky bych si dala :)
    Měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla jsem něco zdravějšího. Špalda asi není pro každého, ale nám chutná.
      Hezký večer, Péťo

      Vymazat