Rok co rok si říkám, že vyzkouším šťávu z bezu.
A nikdy to nestihnu včas :o)
Letos jsme vyrazili na trhání květů z černého bezu brzo.
Až moc, většina květů ještě nebyla v květu :o)
Nicméně pár jsme jich natrhali.
Vešly se akorát do naší konvice z varného skla.
Přidala jsem cca 1,5 litru vody a kolečka (omytého) citronu.
Při pokojové teplotě se bez luhoval 24 hodin.
Po vyluhování jsem bez scedila, přelila do uzavíratelné láhve a přidala cukr.
Ještě jsem dolila cca litr vody a přisladila cukrem.
Bezové pití máme v lednici, ale rychle mizí.
Na zdraví !
Super, určitě je to výborné! Ivana
OdpovědětVymazatAno, to je ;)
VymazatIlonko, už bych si taky dala!! Ale ještě nemáme bez rozkvetlý!! tak na zdraví a hezký večer Jarka
OdpovědětVymazatMy vyrazíme určitě ještě na další várku bezu, taky je tu teprve v začátcích ;)
Vymazat