Další nový recept na pečivo, který se u nás zabydlel.
Kynuté těsto jsem dala zpracovat do pekárny, takže celkem bezpracné 😉
Na jeden chleba
Těsto :
300 g hladké mouky
125 ml vlažné vody
půl kostky droždí
špetka cukru
1 lžička soli
3 lžíce olivového oleje
Na dozdobení :
2 lžíce olivového oleje
125 g vypeckovaných oliv
1-2 lžíce provensálského koření
Zpracujeme těsto a necháme kynout.
V pekárně nebo jak jste zvyklé.
Kynout by mělo cca 20 minut.
Olivy nasekejte na jemno a smíchejte s kořením.
Těsto ještě propracujte a vyválejte plat cca 30x40 cm.
Potřete olejem a poklaďte olivami.
Srolujte po delší straně a švem dolů položte na plech s pečícím papírem.
Chléb potřete slanou vodou a nožem šikmo nařízněte.
Můžete ještě posypat kořením.
Pečeme na 200 stupňů cca 20-25 minut.
Dobrou chuť 😉
Ilona
Hm, tak ten by mi určitě chutnal (horší je, že manžel olivy nejí...)
OdpovědětVymazatHezký den
Ilonko,recept mě hodně zaujal.Možná se do něj pustím.Olivy mám doma a mám je ráda.
OdpovědětVymazatDěkuji za seznámení a měj se hezky
Ilonko, já olivy miluju, určitě bych si dala. Měj pohodový den.
OdpovědětVymazat