sobota 16. prosince 2017

Americký koláč s kakaem


Chtěla jsem něco rychlého, pro všední večer, když přijdete utahaní z práce 
a nic složitého už se vám nechce dělat.

Ať máme něco dobrého k sobotní snídani.

Našla jsem tento americký čokokoláč.

Je s kakaem, ale bez vajec a mléka.



Je to taková vláčná buchta.

Můžete ji sníst jen tak nebo ji dozdobit polevou, oříšky, 
přidat šlehačku (jogurt) nebo zmrzlinu.

Fantazii se meze nekladou.



Budete potřebovat :
1,5 hrnku hladké mouky
necelý hrnek cukru písek (záleží jak moc sladíte)
1/4 hrnku kakaa (ne instatntní)
1/2 lžičky soli
1 prášek do pečiva
1 lžička vanilkové tresti
  1lžička octa
1/3 hrnku oleje
1 hrnek vody
Suché suroviny promícháme dohromady, poté přidáme mokré ingredience 
a vše pořádně promícháme. 

Nalijeme do dortové formy vymazané olejem a vysypané moukou 
nebo vyložené pečicím papírem.

Pečeme 30-35min. v předehřáté troubě na 175°C.  

Hotovo.

Teď jen počkat, až vychladne a zakrojit ;)
   

Užijte si dnešní podvečer.

My ještě děláme pár adventních dekorací.

    Ilona




4 komentáře:

  1. Peču perník bez vajec, ale buchtu bez vajec i mléka neznám. Budu si pamatovat (doufám) - může se hodit.
    Hezký advent

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to změna, ať nepeču pořád to samé ;)
      Hezký večer, Stáňo

      Vymazat
  2. Ilonko, u nás žádné intolerance nemáme, ale pro nevyzkoušet. Rozhodně přepošlu kamarádce, té se bude hodit určitě!
    Měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda zkouším nové recepty, člověk neví, co ho třeba zaujme ;)
      Hezký poslední adventní týden

      Vymazat