Kynutou babku jsem chtěla zkusit už dříve.
Honila mě včera mlsná, šla jsem do toho 😉
Náplň povidlová se zbytky oříšků, do těsta jsem přidala perníkové koření.
Dobrota.
Recept na dvě babky
120 ml vlažného mléka
1 sáček instantního droždí
500 g hladké mouky (lze nahradit částečně špaldovou)
100 g cukru krystal
špetka soli
3 vejce
150 g rozpuštěného másla
120 ml vlažného mléka
1 sáček instantního droždí
500 g hladké mouky (lze nahradit částečně špaldovou)
100 g cukru krystal
špetka soli
3 vejce
150 g rozpuštěného másla
2 lžíčky perníkového koření
Náplň podle chuti : povidla, mleté ořechy
Vše dám do pekárny a nechám ji pracovat a těsto kynout.
Poté těsto rozdělím na dvě poloviny, každou rozválím na tenký obdélník a po celé ploše pomažu povidly a oříšky.
Náplň podle chuti : povidla, mleté ořechy
Vše dám do pekárny a nechám ji pracovat a těsto kynout.
Poté těsto rozdělím na dvě poloviny, každou rozválím na tenký obdélník a po celé ploše pomažu povidly a oříšky.
Potřený plát
těsta zavinu jako roládu, okraj pevně přitisknout.
Ostrým nožem
roládu podélně rozkrojíme, obě poloviny otočíme řezem nahoru a spleteme
jako cop.
Vložíme ho do formy vymazané olejem tak, aby konce copu byly
zastrčené dospod, přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut dokynout na
teplém místě.
Babku pečeme 30-40 minut na 180 °C.
Babku pečeme 30-40 minut na 180 °C.
Během pečení můžete raději zakrýt alobalem, aby se
náplň nespálila.
Poté už jen stačí lehce pocukrovat a svačinka je hotová.
Krásný večer.
Ilona
Já se přiznám, že z kynutého těsta v podstatě nepeču. Nějak z něj mám respekt (a taky nemám pekárnu, která by mi s ním pomohla). Ale buchta vypadá pěkně
OdpovědětVymazatHezký den