Z vaječňáku nám zbyly bílky.
Celých osm kousků.
Mikeš mě nakonec ukecal na kokosky, ač jsem je nikdy nedělala.
Nicméně podle receptu to nevypadalo složitě.
Tak hurá na to!!
Recept:
1 bílek
50g cukru krupice
50g strouhaného kokosu
Množství násobíme podle počtu bílků.
Bílek trochu ušleháme, přidáme polovinu cukru a ušleháme do husté
konzistence.
Pak přidáme druhou polovinu cukru a šleháme, až se dělají
špičky.
Pak lehce vařečkou vmícháme kokos.
Hromádky kokosek tvoříme pomocí dvou lžiček, můžeme je namáčet do vody, ať se sníh nelepí.
Nebo použijte zdobičku, pokud ji máte.
Pečeme velmi mírně, spíše sušíme, tak na 100-120°C půl hodiny.
Pekla jsem je večer, po půl hodině troubu vypla a vyndala
je až ráno usušené.
Jak říkám, pekla jsem je poprvé.
Uvidím, až po pár dnech změknou.
Ale jíme je už teď, byť jsou spíš křupavé než vláčné :o)
Mikeš je totiž milovník kokosu ;)
Krásný večer!
Ilona
Já mám kokosky moc ráda, i když je nepeču (užívám si je u maminky). Tvoje vypadají lákavě, ale zas úplně jinak než ty od mámy. Ale určitě by mi chutnaly i ty tvoje - mám ráda, když kokosky křupají ;-)
OdpovědětVymazatHezký večer
Doufám, že fakt změknou ;) Pokud je do té doby nesníme :D
VymazatOd maminky jsou určitě nejlepší, u nás je to stejné.
Ilonko, také mi zbyly nějaké bílky a taktéž se chystám na kokosky. Ani já je ještě nepekla ( cukroví sama peču druhým rokem a loni na ně nějak nedošlo), tak jsem zvědavá, jak se mi povedou. Chystám se je ještě trochou krému a marmeládou přilepit na linecké kolečko, které pak namočím v čokoládě. :)
OdpovědětVymazatTvé kokosky se povedly náramně a věřím, že jsou moc dobré, já je mám taky ráda. :)
Jo, to jsou ty plněné kokosky, jak jim říkáme. ty jsou taky dobré, určitě se povedou ;)
Vymazat