středa 29. května 2019

Rychlá kefírová buchta


... je ideální uprostřed týdne, když vás honí mlsná.

Sušenky doma nemíváme, radši upeču něco domácího.

Většinou z surovin, které jsou v lednici a ve spíži.
 

 Postup je jednoduchý, potřebujete :

500 ml kefíru
100 g polohrubé mouky
100 g špaldové mouky 
(dala jsem místo hladké, abych dobrala zásoby)
150 g hladké mouky 
100 g třtinového cukru
200 ml oleje
1 vejce
lžička sody
půl lžičky prášku do pečiva
2 vrchovaté lžíce karobu (nebo kakaa)

V jedné misce smícháte sypké suroviny a v druhé misce zase tekuté.
Vyhnete se tak hrudkám v těstě.
Potom smícháme obě misky dohromady a nalejeme na vymazaný plech.
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 20-25 minut.

Po vychladnutí zdobíme čokoládovou polevou, můžete posypat oříšky, kokosem.
U nás je to půl na půl, muž kokos moc nemusí.
Nebo promazat korpus domácí marmeládou a na to pak polevu.





Dobrou chuť a mějte prima den.

Ilona



 

4 komentáře:

  1. Taky nejraději peču moučníky, co se jen zamíchají v míse :-). Jen je většinou cpu do mufinových košíčků. Kefírovou jsem ještě nedělala (moje oblíbená těsto je jogurtové nebo olejové). Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, zamíchat, nalít na plech a pak jen krájet ;)

      Vymazat
  2. Podľa receptu je naozaj rýchla a vyzerá veľmi dobre ... Poznám tento kefírový recept, ale ešte som ho nerobila ... Ilonka, navnadila si ma ... urobím cez víkend ... pozdravujem ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lauri, já měla doma kefír, kterému končil datum spotřeby, takže to byla jasná volba ;)
      Hezký den.

      Vymazat