Náš oblíbený koláč poslední doby.
Na těsto tvaroh nebo ricottu a pak domácí sladká jablíčka.
Naposledy jsem zkusila ještě drobenku z vloček a nemělo to chybu.
Mizel rychlostí blesku.
My tyhle koláče můžem ;)
Těsto:
150g mouky (50g špaldové a 100g hladké pšeničné)
120g změklého másla
lžíce vody
Ingredience zpracujeme do tužšího těsta a necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
Poté ho vyválíme do kulaté formy a necháme vyšší okraj na náplň.
Propíchneme vidličkou a necháme předpéct na 15 min na 175°C.
Náplň:
400g ricotty (nebo tvarohu)
1 vejce
lžička cukru (ale záleží, jak jste zvyklí)
Na ozdobu:
3 jablka
drobenka z jemných ovesných vloček a másla
Nápň smícháme a dáme na předpečený korpus.
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na měsíčky.
Těmi pak poklademe ricottu.
Na jablka dáme drobenku z ovesných vloček a másla.
Pečeme ještě cca 30 minut na 175°C,
Jsme zvyklí sladit málo, v receptu je opravdu jen lžička cukru.
Máme dost sladká domácí jablíčka, takže to stačilo a nedávala jsem cukr ani do drobenky.
Ale pokud máte radši více sladké, samozřejmě si oslaďte podle chuti.
Užijte si příjemný večer a dětem přeju krásné prázdniny.
Ilona
Ilono, koláč vypadá zajímavě, kombinaci tvaroh - jablka jsem myslím ještě nepekla. Já teď peču hrozně málo - moučníky nás zásobuje moje máma a kdybych pekla ještě já, tak neprojdeme dveřmi. Jen teď jsem na chalupě pekla cuketové řezy z poslední letošní cukety, protože štola, kterou dovezla máma, zmizela za dva dny a my byli na chalupě dny 4 :-)
OdpovědětVymazatTak koláče od maminky jsou nejlepší ;)
VymazatKrásný večer.
Ilonko, hned bych ochutnala, vypadá opravdu moc dobře!
OdpovědětVymazatMěj hezký den, Helena
Helenko, byl moc dobrý. Kombinace jablka - tvaroh nemá chybu ;)
VymazatKrásný večer.