Hledala jsem nějaký recept na slané domácí krekry a na Pinterestu narazila na tento z blogu Pradobroty.
Jen jsem si upravila gramáž podle sýra a ochucení:
100 g nastrouhaného tvrdého sýra (čedar, parmezán)
70 g povoleného másla
110 g hladké mouky
2 lžičky olivového oleje
3 lžíce vody
kmín
Vše se smíchá do těsta, které se dá vyválet.
Pokud je těsto řídké, každá mouka jinak saje, přidáte mouku, v opačném případě vodu.
Plát jsem vyválela asi 3mm vysoký a nakrájela na kostičky.
Dírky jsem udělala brčkem.
Pekla jsem horkovzduch na 160°C asi 10 minut dozlatova.
Krekry jsou moc dobré, příště zkusím nějakou "zdravější" mouku, snad to klapne ;)
Přeji krásný další horký den.
Ilona
Přeji krásný další horký den.
Ilona
Podobné zvyknem piecť aj ja a musím povedať, že sú naoazaj skvelé. Skúšala som hladkú špaldovú a tiež dobré. Prajem pekné leto.
OdpovědětVymazatTak to je fajn, tu špaldovou jsem chtěla zkusit.
VymazatHezký den .
Tyhle jsem pekla kdysi do jednoho swapu :-) a byly dobré (i když jsem tedy ochutnala jen pár zlomených kousků). Pradobroty jsou vůbec dobrý blog - fajn recepty a navíc pěkně nafocené...
OdpovědětVymazatAno, má tam dobré recepty. Na sýrové krekry jsem jich našla na Pinterestu několik, ale tento mi přišel nejlepší ;)
VymazatĎakujem za receptík ... určite vyskúšam ... Ilonka, maj sa dobre ... L.
OdpovědětVymazatLauri, děkuju za návštěvu, určitě vyzkoušej ;)
Vymazat