Krásný večer!
Příjemně se ochladilo a my opět trávíme čas na naší lodžii.
Káva, večeře, povídání u svíček.
Už takové babí léto.
Venku je příroda v podzimně narezlé barvě a doma máme dýně od babičky.
Miluju dýňovou polívku.
Mikeš už tak moc ne.
Minule jsem zkoušela zmírnit dýňovou chuť přidáním cukety a mělo to úspěch.
Teď jsem přidala i opraženou anglickou (a sobě semínka) a synek si dokonce přidal!
Je pravda, že díky cuketě i s tmavou slupkou je polévka docela dozelena, ale to vůbec nevadí ;)
Poměr dýně a cukety je 2:1, na konci ještě zjemňuju smetanou.
Druhou půlku dýně jsem chtěla použít na dýňové rizoto.
Ale počítala jsem s tím, že Mikeš to jíst nebude.
Měla jsem v záloze krůtí játra.
A hádejte, co měl Mikeš dnes k večeři?
Ano, paštiku z jater.
Je to taková rychlá verze jen z jater, přidávám koření, kapku vína, ke konci smetanu a pak trošku másla.
Trochu jsem se bála, že jsem ji udělala řídkou, ale po vychladnutí byla tak akorát.
S tmavým chlebem a rajčátkem bezva večeře.
A stejně tak ráno k snídani ;)
Užijte si příjemný večer, my jdeme zapálit svíčky a probrat zážitky dnešního dne.
Mikeš byl s příměstským táborem v Kroměříži v kočičí kavárně, tak jsem zvědavá na podrobnosti ;)
Děkuju za návštěvu a mějte se krásně.
Ilona
Ilonko, taky si ještě užíváme večerní sezení a jídlo venku a říkám si, ať to ještě chvilku vydrží...
OdpovědětVymazatA u vás by mi chutnalo - jak polévka, tak paštika vypadají skvěle.
Měj hezký den, Helena
Helenko, děkuju.
VymazatJe pravda, že se ochladilo až moc, už vytahujeme na balkon deky na zahřátí ;)
Máš to oboje moc pěkné, Já musím přiznat, že ani dýňovou polévku ani paštiku jsem ještě nedělala. U polévky je to tím, že obecně krémové polévky nemám ráda (ale dýňovou aspoň jednou zkusit chci), na paštiku z jater se pořád chystám a - pořád nic.
OdpovědětVymazatTak dýňovek už jsem dělala hodně druhů, většinou podle toho, jaké jsou doma suroviny.
VymazatHodně záleží na koření, bylinkách, určitě zkus ;)