čtvrtek 9. listopadu 2017

Dýňová pomazánka s tofu



 Čas od času si kupuju ve zdravé výživě veganské pomazánky.

Zkouším různé druhy a příchutě.

Jen ta cena je za malé balení trochu vyšší.

Vyzkoušela jsem proto domácí verzi se sezonní dýní.




Je to celkem jednoduché.

Recept

cca 200g upečené dýně hokkaido
1 balení tofu natural cca 180 g
sůl, česnek a bylinky podle chuti
voda na ředění

Dýni nakrájíme na menší kousky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme do měkka.

Já jsem ji pekla spolu s koláčem, takže jsem využila horkou troubu a nepekla zvlášť.

Vychladlé kousky dýně rozmixujeme s tofu, česnekem, pomalu ředíme vodou.
Záleží na hutnosti dýně. 
Já přidávala víc jak deci.

 Potom dochutíme solí a bylinkami.

 

 
Ještě mám v plánu vyzkoušet dýni na nějaké sladké pečení, tak uvidíme.

Zásob máme zatím dost.

Slouží jako podzimní dekorace a postupně je ujídáme :o)
 


Hezké odpoledne.

            Ilona


 

9 komentářů:

  1. Ilčo, skvělý recept. Jenjsem neměla tofu, dala jsem tvrdý sýr. Mˇnam.
    Díky a krásný víkend.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že chutnalo ;)

      Vymazat
    2. Ilčo, já tedy neprostřela tak nádherně jako ty, ale brzy zas udělám a jak se dostanu do města a koupím tofu, vyzkouší též.
      Krásný sváteční den.
      Bohunka

      Vymazat
  2. To vypadá jednoduše, ráda vyzkouším! Máš pomazánku moc hezky naservírovanou. Ilonko!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Tak udělat z dýně pomazánku mne nenapadlo. Ale na sladko jsem z dýně hokkaido loni pekla muffiny (recept tady - http://werka13.blog.cz/1610/dynove-mufiny-s-nutelou) a byly dobré.
    Mně letos místo hokkaida vyrostla nějaká blíže neidentifikovatelná dýně, tak budu muset vymyslet co s ní... A teprve pak kupovat hokkaido. Ale možná ta pomazánka, že by šla i z té mé...
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, já myslím, že ty dýně jsou univerzální.
      Vyzkoušela jsem různé druhy a hokkaido mám asi nejradši ;)

      Vymazat