Čas od času si kupuju ve zdravé výživě veganské pomazánky.
Zkouším různé druhy a příchutě.
Jen ta cena je za malé balení trochu vyšší.
Vyzkoušela jsem proto domácí verzi se sezonní dýní.
Je to celkem jednoduché.
Recept
cca 200g upečené dýně hokkaido
1 balení tofu natural cca 180 g
sůl, česnek a bylinky podle chuti
voda na ředění
Dýni nakrájíme na menší kousky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a upečeme do měkka.
Já jsem ji pekla spolu s koláčem, takže jsem využila horkou troubu a nepekla zvlášť.
Vychladlé kousky dýně rozmixujeme s tofu, česnekem, pomalu ředíme vodou.
Záleží na hutnosti dýně.
Já přidávala víc jak deci.
Potom dochutíme solí a bylinkami.
Ještě mám v plánu vyzkoušet dýni na nějaké sladké pečení, tak uvidíme.
Zásob máme zatím dost.
Slouží jako podzimní dekorace a postupně je ujídáme :o)
Hezké odpoledne.
Ilona
Wau...krásně nachystané :-))
OdpovědětVymazatDěkuju ;)
VymazatIlčo, skvělý recept. Jenjsem neměla tofu, dala jsem tvrdý sýr. Mˇnam.
OdpovědětVymazatDíky a krásný víkend.
Bohunka
Jsem ráda, že chutnalo ;)
VymazatIlčo, já tedy neprostřela tak nádherně jako ty, ale brzy zas udělám a jak se dostanu do města a koupím tofu, vyzkouší též.
VymazatKrásný sváteční den.
Bohunka
To vypadá jednoduše, ráda vyzkouším! Máš pomazánku moc hezky naservírovanou. Ilonko!
OdpovědětVymazatMěj hezký den, Helena
Děkuju, Helenko.
VymazatV jednoduchosti je krása ;)
Tak udělat z dýně pomazánku mne nenapadlo. Ale na sladko jsem z dýně hokkaido loni pekla muffiny (recept tady - http://werka13.blog.cz/1610/dynove-mufiny-s-nutelou) a byly dobré.
OdpovědětVymazatMně letos místo hokkaida vyrostla nějaká blíže neidentifikovatelná dýně, tak budu muset vymyslet co s ní... A teprve pak kupovat hokkaido. Ale možná ta pomazánka, že by šla i z té mé...
Hezký víkend
Určitě, já myslím, že ty dýně jsou univerzální.
VymazatVyzkoušela jsem různé druhy a hokkaido mám asi nejradši ;)