Experimentuju ráda a nejlépe v duchu "co dům dal".
Se studenými polévkami zkušenost moc nemám.
Jedla jsem jednou na dovolené (ještě s rodiči) malinovou a pamatuju se, že mi to přišlo divné a nějak mě to nelákalo.
Nicméně už dnes je horko, na pondělí hlásí v našem kraji 34°C, na úterý až 38°C, a to nemá člověk na nic teplého chuť.
Doma mám několik okurků od mamky ze zahrádky.
Napadlo mě zkusit okurkovou polévku.
Tzatziky mám ráda a okurková polévka je taková variace na toto řecké jídlo.
Upravila jsem si ji podle toho, co mám doma za suroviny.
Použila jsem :
okurky
bílý jogurt
mátu
česnek
sůl
kopr
ocet balsamiko
Okurky jsem rozmixovala s mátou, smíchala s jogurtem, solí a bylinkami.
Pro lehce kyselejší chuť jsem přidala lžíci octa.
Okurky jsou dost vodnaté, konzistence je "polévková" a už jsem neředila.
V některých receptech uvádějí k ředění třeba acidofilní mléko.
Stačí jen pořádně vychladit a může se podávat.
V zimě bych si studenou polévku nedala, ale v létě mě to přijde jako dobrá alternativa.
A co vy a studené polévky?
Máte oblíbený recept?
Ilona
Ještě jsem žádnou nedělala. Po pravdě, jsem polévkomilec, ale studená mi přijde divná ☺ Krásné dny, M.
OdpovědětVymazatv našich končinách je to nezvyk ;)
VymazatJá nejsem obecně ani trochu polévková, takže mne studená polévka ani nenapadla. Ale ta okurková by mi asi chutnala - mám ráda okurky, jogurt i česnek....
OdpovědětVymazatHezký den