čtvrtek 25. ledna 2018

Oběd do krabičky


V létě jsem si začala nosit obědy do práce, hlavně jídla ze zeleniny, a už jsem u toho zůstala.

Večer uvařím o porci více a mám druhý den oběd.

Takové rychlé recepty.

Jen už pomalu dochází inspirace.

Proto jsem neváhala, a když jsem našla v knihovně knížku, která se těmto receptům věnuje, 
půjčila jsem si ji domů.





Těším se, až si některé recepty vyzkouším.

Na fotografiích vypadají opravdu lákavě.

Můj dnešní oběd sice nevypadá moc fotogenicky, ale chutnal výborně.

Inspirovala jsem se u Kuchařky ze Svatojánu a uvařila těstoviny s pórkovou omáčkou.

Nevařila jsem veganskou verzi, ale tu klasickou a bez sušených rajčat (ty doma nemáme).


Použila jsem :

jeden pórek
kysanou smetanu
cca 2 deci mléka

těstoviny

Pokrájený pórek jsem lehce osmahla na oleji, přilila trochu vody a dusila do změknutí.
Pak přidala smetanu a doředila mlékem.
Lehce jsem povařila a poté už jen zamíchala do vrtulí.

Rychlá večeře hotová za chvíli.



Krásný večer, já jdu listovat a chystat, co uvařím příští týden ;)

                       Ilona






10 komentářů:

  1. Chválim takéto stravovanie ... aj fotky ... sú veľmi pekné ... :)
    zdravím L.

    OdpovědětVymazat
  2. Ilčo, taky občas krabičkuju, i když jsem doma na MD, těším se na inspiraci.
    Krásné ndy.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, tak nejlepší je oběd po víkendu, to vždycky zbyde z neděle něco dobrého ;)

      Vymazat
  3. Ilčo dík za inspiraci. Já krabičkuji již momentálně 3 rokem - po nástupu do práce z MD. Dřív jsem všechny šokovala, když jsem řekla, že v práci krabičkujeme - všichni si představili krabičkouvou dietu a proč prejto, vždyť to mám za potřebí. Hned jsem je vyvedla z omylu. Né dieta, ale oběd doma vařený. V práci je jenom taková děsná kantýna, nejblíž je obchodní středisko(autem se do dá do 30 min stihnou, ale pěšky je to tak hodinka a více), kde je McDonald's, čína a bageterie. To opravdu na každodenní jídlo není. Alternativou je dovoz jídla, což je zase finančně náročné a nejde to také každý den. Takže večer uvařím oběd na dva dny a pak si to nesu do práce. Naštěstí kolegové a kolegině také krabičkují, tak máme vždy příjemný oběd a já čerpám instipaci. V létě jsou to saláty, tortili a v zimně něco hutnějšího. Jediné co mi chybí jsou občas nápady.
    Chutné obědy přeje Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, tak to je fajn, že se tak stravujete všichni. Kolegyně, když nestíhají, řeší oběd chlebíčkem z bufetu. Sice tu máme dost restaurací, ale čas mám na oběd dost omezený a ne vždy mě tam chutná.
      Tak jsem překonala svou lenost a vařím nebo aspoň si chystám něco doma. Ale točím pořád to samé, takže musím hledat nové recepty.
      krásný víkend.

      Vymazat
  4. Knížka vypadá zajímavě - kouknu po ní v knihovně, jestli ji mají, že bych se inspirovala. Většinou chodím do závodky, ale někdy si nevyberu, takže insporace se hodí. Zatím to nejčastěji řeším zeleninou ze salátového baru v ZJ, do které vyklopím plechovku tuňáka z mé železné kancelářské zásoby a doplním dalamánkem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saláty s tuňákem mám taky ráda. To je fajn, že máte takovou možnost. V létě ideální.

      Vymazat
  5. Do krabičky "vařím" manželovi často. Nějaká inspirace se občas hodí :o)
    Ilonko, měj hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to u nás se podle měsíčního rozpisu bude tento měsíc na víkend dělat koprová omáčka. A doufám že smradi nebudou zase nadávat že to nechtějí jíst. Já jim dám si takto poroučet. Můžou být rádi že jim taky něco udělám a nemusí chodit do restaurace. Takhle si poroučet, to jo.

    OdpovědětVymazat