středa 31. ledna 2018

Kuličky a maso v marinádě

Jak už jsem psala, ráda experimentuju a zkouším nové recepty.

Někdy to vyjde, jindy zas ne.

A tohle je zrovna ten druhý případ.

Chtěla jsem zeleninové kuličky k večeři i do krabičky.
  


Na internetu je fůra receptů, držela jsem se toho, co bylo v lednici a vyzkoušela 
zeleninové kuličky s tofu podle receptu Evy ze Svatojánu.

Nevím, jestli to bylo druhem tofu, ale kuličky se po upečení rozpadaly a moc nám nechutnaly.
 
Jako snědli jsme je.
 
Ale příště zkusím zas jiný recept.
 
Máte nějaký osvědčený?


Naopak kuřecí maso v marinádě je osvědčená klasika.

Určitě máte každá vlastní oblíbený recept.

Já dala vajíčka, solamyl, hořčici, olivový olej, sojovku a pak koření : 
římský kmín, papriku, provensálské koření a trošku soli.

Nechat přes noc marinovat.

Smaží se i s těstíčkem a není na tom co zkazit ;)



Tolik moje "krabičky" z tohoto týdne.

Dnes jsme měli "sladké" odpoledne v cukrárně, bylo vysvědčení a Mikeš se těšil, jak si dá střechu.

Nakonec spořádal zákusky tři.

Tak k večeři už bude jen něco lehkého :o)


Krásnou středu a kdo máte dítka školou povinná, hezky to spolu oslavte!

                                             Ilona


2 komentáře:

  1. Já tento týden oběd v závodce neměla dvakrát, plánovala jsem, že vyzkouším něco nového a nakonec to skončilo u dalamánku s humusem a s paprikou. Nějak nestíhám (i na večeři míváme většinou něco na studeno).
    Doby vysvědčení už jsou za mnou. My chodívali většinou na večeři do restaurace...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Humus je super, taky ho mám ráda. Včera jsme měli k večeři topinky 😉

      Vymazat