Tavené sýry už roky nekupuju.
Mikešovi na svačinu radši dávám žervé nebo pomazánky.
Ale přijde mi to pořád dokola :o)
Na internetu jsem narazila na recept na domácí tavený sýr a jak je mým zvykem, hned jsem to musela zkusit.
Ingredience :
1 kostka tvarohu
půl čajové lžičky jedlé sody
1 lžička másla
na ochucení sůl, bylinky, česnek
na ochucení sůl, bylinky, česnek
Tvaroh dobře rozmícháme se sodou.
Pokud dáte sody moc (jako já poprvé), je třeba dodat tvaroh.
Přidáme sůl, česnek, bylinky, co kdo rád.
V kastrolu rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme.
Hmota by se měla rozpustit.
Dáme vychladit do misky.
Asi po 10-15 minutách změní tvaroh konzistenci na tavený sýr.
Video s podobným postupem jsem našla tu.
Dokonce se pustili i do plátkového sýra.
Mějte prima den ;)
Ilona
Mějte prima den ;)
Ilona
A jak vám chutnal? Já nějak po taveňáku netoužím, na druhou stranu mne takové experimenty lákají, tak váhám, jestli to zkusit :-)
OdpovědětVymazatNo, asi tak : jednou jsme zkusili, ale asi zůstaneme u těch pomazánek ;) taveňák jsem nejedla 10 let a nechybí mi to ;)
Vymazat