Rychlý koláč na sobotní odpoledne.
Použila jsem suroviny, které byly doma.
Listové těsto a rebarboru ze zahrádky, něco přes půl kila.
Asi 150g rebarbory jsem lehce rozvařila, pomixovala a přidala 3 lžičky maizeny.
Dosladila jsem 100 g cukru.
Pyré jsem rozprostřela na těsto ve formě a posypala kousky rebarbory.
Pekla jsem na 170°C asi 30 minut.
Chuť sladkého pyré a kyselé rebarbory mě vyhovovala, bylo to tak akorát.
Málo těsta, hodně ovoce.
Není to koláč na cesty, ale u kávy nám navečer skoro celý zmizel.
Krásný začátek týdne a užívejte si darů přírody.
Ilona
To je dobře, že jsi mi připomněla, že by bylo dobré zpracovat rebarboru, která je pěkně rozrostlá u syna na zahradě.
OdpovědětVymazatHezký den u vás!
Hanka
Rozhodně zpracovat, sezona rebarbory vrcholí ;)
VymazatByla by škoda neochutnat.
Ilonko, rebarboru miluji! Sama ji na zahradě nemám, tak čekám, až mě někdo podaruje...
OdpovědětVymazatKoláč vypadá opravdu výborně!
Měj hezký den, Helena
Jako děti jsme jedly rebarboru namáčenou v cukru, dneska radši něco upeču ;)
VymazatTaky sama nemám, ale dostala jsem od tchýňky.
Hezký den.
Ilonko-
OdpovědětVymazattak se máme rebarborově..celý víkend se nesl s rebarborou a ještě jsem se jí nenabažila!!
Tvůj koláč vypadá senzačně!!! přeji krásný nový týden Jarka
Jaruško, člověk se toho asi nepřejí a sezona toho čerstvého ovoce je tak krátká!
VymazatJé, rebarborový koláč už jsem neměla spoustu let. Jednak nám zahynula rebarbora na chalupě na zahradě a hlavně - manžel ho nemá rád a péct ho jen pro sebe se mi nechce.
OdpovědětVymazatA tak to já bych ho klidně snědla celý sama :o) Ale zmizel nějak rychle, přišla i návštěva, tak byla v neděli ještě třešňová bublanina :D
VymazatKrásný den.