Mám ráda cizrnu a dělávám z ní rychlé pomazánky.
Dnes jsem ji vyzkoušela s medvědím česnekem.
Má typickou vůni, je lehce pikantní, zn. NELÍBAT ;)
Pomazánka je opravdu rychlá a jednoduchá.
Potřebujete :
1 plechovku sterilované cizrny (scezené)
hrst medvědího česneku (záleží, jak moc máte rádi jeho pálivou chuť)
špetku soli
Vše vymícháte mixerem a je hotovo.
Pokud si nejste jisti, jak moc je česnek výrazný, radím ho přidávat postupně.
Já mám ráda pálivější, dala jsem opravdu velkou hrst a chlapi se trochu ofrňují ;)
Já mám ráda pálivější, dala jsem opravdu velkou hrst a chlapi se trochu ofrňují ;)
Medvědí
česnek má pročisťující vliv na trávicí a vylučovací soustavu, podporuje
srdeční činnost a likviduje plísně a bakterie v těle.
Můžeme ho sbírat od dubna a jeho sezóna trvá až do začátku léta.
A proč se jmenuje medvědí?
Protože právě medvědi ho po dlouhém zimním spánku vyhrabávají a krmí se jím na jaře.
Krásný pohodový večer.
Ilona
Ilonko, děkuji za tip. Cizrnu mám také ráda.
OdpovědětVymazatPa M.
Já taky, miluju hummus ;)
VymazatVĎaka za tip. Značím si do kolonky "musím niekedy vyskúšať". :)
OdpovědětVymazatJe to opravdu rychlé ;)
VymazatTak jsem zas o něco chytřejší a už vím, proč se medvědímu česneku říká medvědí. :-)
OdpovědětVymazatJá česnek ráda, jak medvědí tak klasický, tak bych si ho do pomazánky dala taky požehnaně! :-)
Dobrou chuť!
Muž si stěžoval, že nám po česneku voní celý byt :o)
VymazatJá dneska větřila v metru - a ona kousek ode mne stála slečna s mědvědím česnekem v sáčku (takovém tom dírovaném jako na brambory) :-D.
OdpovědětVymazatPomazánka by mi asi chutnala, ale na medvědí česnek jsem zatím narazila jen v tom metru ;-). Na sídlišti neroste a trhy o nás zatím nezačaly. Možná příští týden. Jinak na těch fotkách vypadá úplně stejně jako avokádová pomazánka.
Ano, je pravda, že díky zeleným lístkům je to pěkně jarně zelené :o)
VymazatČesnek by měl růst pod listnatými stromy, někdo ho má i na zahradě.
Přiznám se, že na trhu jsem ho asi nikdy neviděla.