středa 13. února 2019

Cizrnová polévka s baby špenátem


U Inny mě zaujal recept na pórkovou polévku s cizrnou (recept najdete tady i s krásnýma fotkama).

Cizrny v plechovce mám doma zásobu a potřebovala jsem jí trochu ztenčit.

Začetla jsem se do ingrediencí, ale doma jsem měla jen část (a to bílé víno radši vypiju jen tak 😉 )

Ale ta cizrna!

Nadešel tedy čas k experimentování ala co dům dal.

Otevřela jsem lednici a začala vařit.

Moje cizrnová polévka s baby špenátem:

2 střední mrkve
4 střední brambory
trocha sádla
1l kuřecího vývaru 
hrst lístků baby špenátu
1 plechovka cizrny
troška soli

na ozdobení jarní cibulka a řeřicha

Na sádle jsem podusila mrkev nakrájenou na kolečka, přidala na kostičky nakrájené brambory a zalila vývarem.
Ke konci vaření jsem přidala hrst baby špenátu (na zvladlé lístky už doma nikdo neměl chuť).
Když byly brambory a mrkev měkké, přidala jsem asi třetinu cizrny z plechovky a rozmixovala do hladka.
Přidala jsem pak zbytek plechovky, trochu soli na dochucení a lehce asi 5 minut povařila.

Polévka je krásně krémová.

Dozdobila jsem jarní cibulkou a naší řeřichou, dodá to polévce šmrnc.
 


Přeju krásný den.

U nás opět nasněžilo, zima se ještě nevzdává.

 ❄️❄️❄️


       Ilona


 

 

 

2 komentáře:

  1. Vypadá to, že jsi úspěšná experimentátorka. Pro mne by to ale nebylo - nemám v oblibě krémové polévky všeobecně a cizrna mi zatím chutnala jen v hummusu, takže o tento recept se pokoušet nebudu.

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Tak hummus je top, ale doma ho jím jen já, zato polévka měla celkem úspěch ;)

      Smazat