Většinou peču to samé dokola, ale teď jsem našla recept na slané pečivo u Moniky Kindlové, tak si ho sem odložím.
Vypracujeme klasické kynuté těsto, já využívám pomoc pekárny.
250 ml mléka
100 g rozpuštěného sádla
500 g polohrubé mouky
1 vejce
půl kostky droždí
troška cukru
1 vrchovatá lžíce soli
Po vykynutí jsem rozdělila těsto na 12 stejných kousků, vytvořila kuličky a nechala je na plechu ještě 40 minut dokynout.
Pak dnem sklenice zmáčkneme a vytvoříme důlek.
Plníme kečupem nebo lze i drcená rajčata ochutit soli, česnekem, kořením.
Na to plátek slaniny, plátkového sýra a kolečko mozzarely.
Potřeme okraje rozšlehaným vejcem.
Pečeme na 220 stupňů cca 10 - 15 minut do zlatova.
Dobrou chuť 😉
Ilona
Vypadá to jako fajn recept.
OdpovědětVymazatDobrý nápad.Sladké se peče pořád a slaných receptů,když je nějaké posezení moc neznám.
OdpovědětVymazatDocela bych to vyzkoušela.
Ilonko,hezký víkend
Vypadá to fakt dobře. i když my moc pizzu nemusíme, ale slané pečivo také občas dělám.
OdpovědětVymazatMonika měla samé dobré recepty. Škoda, že "U nás na kopečku" už nefunguje.......Přeji dobrou chuť a krásné květnové dny. Olina z Jizerek
OdpovědětVymazat