Čas dýní je tu.
Zbylo mi trochu dýňového pyré a hledala jsem nějaký nový recept.
Chtěla jsem něco menšího, volba padla na chlebíček.
Recept je na Petit apetit, já si ho pro jistotu uložím i sem.
Myslela jsem, že chlebíček víc vyskočí, nicméně chuťově mi vyhovuje, je vláčný a mizí rychle 😉
Suroviny :
200g hladké mouky
1 lžíce perníkového koření
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
150g třtinového cukru
100g rozpuštěného másla
2 vejce
70ml vody
1 lžíce citronové šťávy
250g dýňového pyré
100g sušeného ovoce (dala jsem švestky)
POSTUP
Připravte si dvě větší mísy – v jedné společně promíchejte mouku s kořením, solí a jedlou sodou.
Do druhé mísy dejte rozpuštěné zchladlé máslo, přisypte cukr a šlehejte do bílé pěny.
Potom postupně do pěny zašlehejte i obě vejce, vodu, citronovou šťávu a dýňové pyré.
Do tekuté směsi postupně vmíchejte sypkou směs, dokud vám nevznikne hladké těsto, nakonec přimíchejte i pokrájené sušené ovoce.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na chlebíček a pečte v předehřáté troubě na 180°C dozlatova, trvá to asi 45 minut.
Já ještě dozdobila čokoládou a sypaným perníkem 😉
Přeju krásný večer.
Už je tma, tak svítíme 🕯️🕯️
Ilona
To musí být dobré. Kouknu na složení a dovedu si to představit. Zdraví Iwka
OdpovědětVymazatIlono, zajímavý recept. Já z dýňového pyré pekla v předchozích letech muffiny, tak možná letos zkusím tohle. Jestli mi všechny dýně nezabaví syn :D na polévku (moc se nám letos neurodilo).
OdpovědětVymazatHezký den
Hmmmm, hned bych ochutnala...👍
OdpovědětVymazat