Perníčky zatím nemáme, ale stihli jsme aspoň perník na plech.
S kokosem a citronovou polevou.
Mikeš se ujal těsta a dokonce i ochutnal.
Hrníčkový perník
- 2 vejce
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 kypřící prášek bez fosfátů
- 2 lžíce karobu
- 2 lžíce medu
- cca 3/4 hrnku kokosu
- koření : mletý badyán, skořice, muškátový oříšek
- (můžete dát třeba přímo perníkové koření)
- Ze všech surovin vymícháme těsto, které vylijeme na vymazaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme zhruba 15-20 minut na 170 stupňů, dle trouby a výšky plechu.
- Vychladlý perník potřeme citronovou polevou.
- Užijte si prima večer a zítra nezapomeňte nařezat třešňové větvičky na barborky.
- Ilona
Perník vypadá dobře, hezky s Mikešem tvoříte. Perníčky jsem pekla i zdobila o víkendu a tento chci péct ostatní cukroví.
OdpovědětVymazatIlono, přeji krásné dny a děkuji za připomenutí Barborky. D.
No my s tím pečením trochu zaostáváme, ale nějaký koláč se stihne vždycky 😉
VymazatKrásný večer.
My jsme seště dneska dojídali nedělní štrúdl od mámy, takže nic dalšího nepeču. Tedy pekla jsem cukroví, včetně perníčů (ale zatím nenazdobených, to bude až další "mise").
OdpovědětVymazatPerník máte hezky zimně laděný :)
Když jsem měla ta vykrajovátka venku, využila jsem situace 😉
VymazatKrásný zbytek víkendu.
Ilonko,máš to všechno krásně nazdobené.Recept si píšu a děkuji.Jsem taková sběratelka receptů.Měj hezké dny
OdpovědětVymazatJituško, děkuju. Je to takový rychlý koláč, to se mi líbí.
VymazatHezký večer.
Ilonko, ten musel být! Ty stromečky vypadají moc hezky!
OdpovědětVymazatA hlásím, barborky mám jako tradičně z naší višně :o)
Měj hezký den, Helena
Helenko, mám fůru vykrajovátek, škoda je nevyužít. A ty stromečky se přímo nabízely.
VymazatKrásný zbytek víkendu.
Vyzerajú krásne zimne:-)
OdpovědětVymazatAno a dneska ráno byl lehký sněhový poprašek ❄❄❄ krásně bylo.
Vymazat