Pečení na víkend.
Recept jsem našla náhodou na Instagramu u účtu Neplechanaplechu.
Skořicové pečivo máme moc rádi, takže hurá do toho
Přepíšu si ho raději sem.
Těsto:
350 g hladké mouky
60 g krupicového cukru
60 g másla
1 vejce
175 ml vlažného mléka
18 g čerstvého droždí
Náplň :
90 g změklého másla
2 lžičky skořice
Jako první si připravíme kynuté těsto.
Já používám domácí pekárnu.
Vykynuté těsto pak rozdělíme na 9 dílů a každý z nich zpracujeme do bochánku.
Ty poté necháme 15 minut kynout.
Máslo se skořicí umícháme dohladka tak, aby šlo dobře roztírat.
Odpočaté bochánky po jednom vyválíme do kulaté placky a celou jí potřeme skořicovým máslem.
Od středu ke konci v jednom místě placku nařízneme a těsto po celém obvodu srolujeme tak, aby vznikl trojúhelník.
Trojúhelníky poskládáme na tácek a necháme je v lednici 30 minut kynout.
Odpočaté kousky vyválíme na zhruba 2 mm tenko a od základny ke špičce je srolujeme.
Rohlíky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a přikryté je takto necháme 30 minut odpočívat.
Troubu předehřejeme na 160 °C.
Rohlíčky potřeme rozšlehaným žloutkem a ve vyhřáté troubě na 160 °C je pečeme 15 minut.
Dobrou chuť a pohodový víkend.
Ilona




Ilono, to je takové prima zakousnutí k hrnku horkého kakaa nebo čaje. Jen jsem nepochopila to rolování :-o. Když jsem dělala svatomartinské rohlíčky, rolovala jsem z trojúhelníku...
OdpovědětVymazatNa IG to má i s videem, ale našla jsem i blog a tam jsou aspoň obrázky : https://www.neplechanaplechu.cz/2025/11/superrychle-croissanty-se-skorici.html
VymazatDíky, už jsem to pochopila :)
VymazatRohlíčky jsou moc dobré.Také je občas dělávám.Skořicovou náplň dost používám.
OdpovědětVymazatIlonko,hezkou neděli
Já je jedlá ještě teplé, dobrota. Krásnou neděli, u nás první sníh ❄️
VymazatHned po ránu čeká taková dobrota, také je občas dělám se skořicí, když nemám zrovna žádnou náplň. Zdraví Večernice
OdpovědětVymazat