středa 2. června 2021

Koláč s rebarborou a drobenkou

Dostala jsem od mamky trochu rebarbory.

Protože mám ráda koláče s drobenkou (a je to raz dva hotové), volba byla jasná.

A nakyslá chuť rebarbory a sladší drobenka mi vyhovuje ;)

 

Těsto:
  • 2 vajíčka
  • 1/2 hrnku cukru (můžeme použít ovoněný vanilkou)
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 malý bílý jogurt
  • 1/2 prášku do pečiva

 Drobenka:

  • 80 g másla z lednice
  • 160 g hrubé mouky
  • 160 g cukru

 Rebarbora nakrájená na kousky.

 

Utřeme vajíčka s cukrem, smícháme s ostatními přísadami a nalijeme do kulaté, předem vymazané formy.

 Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

Pekla jsem na 175°C asi 15 minut.

 

Je to opravdu raz dva. 

V týdnu už jsem pekla dvakrát a jednou nahradila část polohrubé mouky celozrnnou špaldovou.

 




 Mějte se pohodově a užívejte si to krásné počasí.

Jen to nezakřiknout ;)

 Ilona

 

 

14 komentářů:

  1. Ilono, děláš i chutě - já bych si rebarborový koláč dala hned, ale manžel rebarboru nenávidí a sama pro sebe si koláč péct nebudu (ne že bych ho nesnědla, ale už jsem nakynula dost - myslím, že budu mít problém s letními věcmi)
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím 😉
      My ho jíme dva a myslím, že já tu větší část 😉
      Krásný den.

      Vymazat
  2. Ilonko, rebarboru miluji, ještě na jeden koláč na zahradě roste :o) Většinou dělám linecké těsto, tvaroh, marinovanou rebarboru a mandlovou drobenku. Ale ten tvůj nevypadá vůbec špatně - naopak!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to musí být dobrota! Tento je rychle hotový, večer upeču a máme i k snídani.
      Krásný den.

      Vymazat
  3. Rebarboru mám ráda,ale ještě jsem se po ni nikde nepodívala.Na koláč mám chuť už dlouho.
    Díky za recept.
    Měj hezké dny Ilonko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, možná mají na trzích, nevím. Mám domácí.
      Krásný den.

      Vymazat
  4. Rebarborový koláč je dobrý, ale rebarboru jsem v obchodě ještě neviděla. Zkusím se podívat na farmářském trhu a tenhle jednoduchý a hlavně rychlý koláč určitě vyzkouším 🌸

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznávám, že mívám vždy z domácích zdrojů. Ale na trhu by mohli mít.
      Krásný pátek.

      Vymazat
  5. Ilonko, tak jsem si dneska koupila rebarboru z Německa. Udělala jsem podle receptu váš koláč a jedl i manžel, který rebarboru nemá rád. Výborný, výborný, výborný. 1* Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, Iwko, tak to jsem moc ráda, že chutnal ♥️
      Krásný den.

      Vymazat
  6. Rebarboru už jsem roky neměla.Lákavý recept ♥ Přeju krásný den Martina

    OdpovědětVymazat
  7. Ilonko, koláč vypadá náramně, i když já rebarboru nemám od dětství ráda. Měj klidný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuju. My jsme si jako děti namáčely rebarboru do cukru ;)
      Krásné odpoledne.

      Vymazat