úterý 1. července 2025

Mandlové bezé se šlehačkou a ovocem

 

V jedné kavárně mi chutnalo bezé s malinami, no musela jsem to taky vyzkoušet.

Recept jsem našla na internetu a upravený pro sebe si ho tu odložím.

Dělala jsem jen menší porce, vychází to pro jednoho z jednoho bílku.

BEZÉ:

2 bílky
1 lžička maizeny (kukuřičný škrob)
špetka soli
65 g moučkového cukru
30 g mletých mandlí 

Ušlehejte bílky se špetkou soli na pevný sníh, postupně přidávejte cukr a pak ještě chvíli šlehejte, aby se dostatečně rozpustil.

Opatrně vmíchejte maizenu a mleté mandle.

Rovnoměrně rozdělte hmotu do čtyř menších kruhů na jeden plech s pečícím papírem, lžící nebo stěrkou rozetřete a dejte péct na cca 40 minut na 140 stupňů.

Pak už plňte, čím máte rádi.

Já dala šlehačku a ovoce, hlavně jahody.

Na zvlhčení korpusu stačila hodinka, ale mám je tenké.




Přeju prima letní dny.

Ilona




6 komentářů:

  1. Bezé miluju. To tvoje vypadá skvěle.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to skvěle, ale já jsem se teď rozhodlo pro léto bez sladkostí, protože si připadám jak bedna kytu a potřebuji pár kil dostat dolů....tak jen to ovoce...měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. To bych si hned dala,takovou dobrotu.Ale mám k snídani ovesnou kaši s borůvkami a malinami.
    Ilonko,hezké dny

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá nádherně, hned bych ochutnala 😍😍

    OdpovědětVymazat