V jedné kavárně mi chutnalo bezé s malinami, no musela jsem to taky vyzkoušet.
Recept jsem našla na internetu a upravený pro sebe si ho tu odložím.
Dělala jsem jen menší porce, vychází to pro jednoho z jednoho bílku.
BEZÉ:
2 bílky
1 lžička maizeny (kukuřičný škrob)
špetka soli
65 g moučkového cukru
30 g mletých mandlí
Ušlehejte bílky se špetkou soli na pevný sníh, postupně přidávejte cukr a pak ještě chvíli šlehejte, aby se dostatečně rozpustil.
Opatrně vmíchejte maizenu a mleté mandle.
Rovnoměrně rozdělte hmotu do čtyř menších kruhů na jeden plech s pečícím papírem, lžící nebo stěrkou rozetřete a dejte péct na cca 40 minut na 140 stupňů.
Pak už plňte, čím máte rádi.
Já dala šlehačku a ovoce, hlavně jahody.
Na zvlhčení korpusu stačila hodinka, ale mám je tenké.
Přeju prima letní dny.
Ilona
Bezé miluju. To tvoje vypadá skvěle.
OdpovědětVymazatVypadá to skvěle, ale já jsem se teď rozhodlo pro léto bez sladkostí, protože si připadám jak bedna kytu a potřebuji pár kil dostat dolů....tak jen to ovoce...měj se pěkně.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatTo bych si hned dala,takovou dobrotu.Ale mám k snídani ovesnou kaši s borůvkami a malinami.
OdpovědětVymazatIlonko,hezké dny
No ňam, vypadá to výborně!
OdpovědětVymazatTo vypadá nádherně, hned bych ochutnala 😍😍
OdpovědětVymazat