Chtěla jsem něco rychlého, pro všední večer, když přijdete utahaní z práce
a nic složitého už se vám nechce dělat.
Ať máme něco dobrého k sobotní snídani.
Našla jsem tento americký čokokoláč.
Je s kakaem, ale bez vajec a mléka.
Je to taková vláčná buchta.
Můžete ji sníst jen tak nebo ji dozdobit polevou, oříšky,
přidat šlehačku (jogurt) nebo zmrzlinu.
Fantazii se meze nekladou.
Budete potřebovat :
- 1,5 hrnku hladké mouky
- necelý hrnek cukru písek (záleží jak moc sladíte)
- 1/4 hrnku kakaa (ne instatntní)
- 1/2 lžičky soli
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička vanilkové tresti
- 1lžička octa
- 1/3 hrnku oleje
- 1 hrnek vody
Suché suroviny promícháme dohromady, poté přidáme mokré ingredience
a vše pořádně promícháme.
Nalijeme do dortové formy vymazané olejem a vysypané moukou
nebo vyložené
pečicím papírem.
Pečeme 30-35min. v předehřáté troubě na 175°C.
Hotovo.
Teď jen počkat, až vychladne a zakrojit ;)
Užijte si dnešní podvečer.
My ještě děláme pár adventních dekorací.
Ilona
Peču perník bez vajec, ale buchtu bez vajec i mléka neznám. Budu si pamatovat (doufám) - může se hodit.
OdpovědětVymazatHezký advent
Je to změna, ať nepeču pořád to samé ;)
VymazatHezký večer, Stáňo
Ilonko, u nás žádné intolerance nemáme, ale pro nevyzkoušet. Rozhodně přepošlu kamarádce, té se bude hodit určitě!
OdpovědětVymazatMěj hezký večer, Helena
Ráda zkouším nové recepty, člověk neví, co ho třeba zaujme ;)
VymazatHezký poslední adventní týden